The Residents till Kägelbanan

Det är svårt att skriva om The Residents. Från att ha hört slutet på en låt från första skivan, där texten går "kick a cat today, fish are dumb – pluck an eye from one" och de knappt kunde spela instrument, till mästerverken de fullkomligt pumpade ut under framför allt 70- och 80-talen. Om ni inte hört "God In Three Persons", "Third Reich 'n' Roll", "The Commercial Album", "Duck Stab" och innan det tillkommer ett dussin till album slutar jag. Jag kan lova er att det kan ta ett tag att komma in i The Residents diversierade diskografi, men när man väl finner enbart en låt man gillar, så öppnar sig helt nya världar för hur man uppskattar musik.

Jag? Jag började med "Sinister Exaggerator" från skivan "Duck Stab".

Jag har aldrig sett The Residents live. Men jag har sett videoklipp. Samma sak gällde det tyska bandet Faust, som spelade på Kägelbanan tidigare i år, och det visade sig vara bland det bästa jag någonsin har sett. Jag tvekar inte en sekund på att det här kommer vara lika bra.

För biljetter i Stockholm ligger de på 310 kronor här, på Södra Teaterns fysiska biljettkassa, Pet Sounds, Sound Pollution och Record Hunter.

Ta chansen nu, om ni vill bevisa ert folkvett just den 30:e november!