Thorngren & Martling – Den svenska sångskatten

Cecilia Thorngren och Göran Martling började sjunga och spela ihop under våren 2022 och har inte kunnat släppa varandra sedan dess. Med humor, glädje och eftertänksamhet längtar de nu efter att få möta sin publik med Den svenska sångskatten!

MEDVERKANDE
Cecilia Thorngren – Sång
Göran Martling – Piano

Cecilia Thorngren är sångerska och skådespelerska, ofta kallad ”Sveriges största doldis”. Hon är utbildad på Teaterhögskolan i Helsingfors och har sjungit för fullsatta hus på allt från Scalateatern och Skottvångs gruva till Stockholms visfestival och Victoriateatern i Malmö. När hon 2018 gav ut debutskivan Svart Katt, var det med egna texter, tolkningar av visor samt specialskrivna låtar av Peter LeMarc och Staffan Hellstrand.

Göran Martling har varit i teatersvängen sedan 1981 och musiker på ”den lilla fria gruppen vid Nybroplan” ända sedan Berlinmuren föll hösten 1989. Göran har spelat mycket med bl.a. Rikard Wolff och Basia Frydman, och är den ende musiker som under samma säsong jobbat med både Teater Galeasen och Sune Mangs.

Konserten är ca 1 timme lång och spelas på Ö2scenkonst på Bergsgatan 11. Föreställningen är en del av Ö2scenkonsts residens.

Ö2scenkonst stöds av Stockholms Stad.