Tina Turner kör sina hits på Globen

Uppdaterad 090129

Tina Turner kommer till Globen den 19 april, och det talas om spektakulär show. Om scenen som utspelar sig där uppe på bilden återkommer vid spelningen på Globen återstår att se, men om den gör det har vi helt klart en av de coolaste spelningarna i år att se fram emot.

Tina Turner slog igenom med Ike Turner och hans band där någon gång på forntiden. Sedan var det lite konflikt, varpå Ike Turner mest tog in damer som mer sjöng de höga partierna istället för skrek. Tina Turner gick ju sin egen väg och fick en hel del stora hits och är den mest framgångsrika rockartisten när det kommer till kvinnorna.

Personligen anser jag att det här hon körde med Ike Turner är finmusik för hemmastereon och det som kom efteråt har jag mest hört på diverse motorvägar i Finland. Men den här turnén hon ger sig ut på har tanken att ge allt av det största från början till slut. Detta blir då en viktig punkt i svensk musikhistoria, eftersom du kommer kunna höra "Proud Mary" utan att det är John Fogerty som sjunger. Detta utan att faktiskt slå på låten själv i stereon. Stort!

Biljetter kostar mellan 695 och 1745, samt släpps nu den 28 januari kl. 09.00. Priset är lika stort som "Proud Mary", fast då är priset mer negativt än det andra. Om man nu vill ha en biljett kan man alltid vara beredd på LiveNations hemsida och/eller Ticnet, men frågan är hur mycket som kommer sälja när biljetterna är uppe i andrahandspriser från start?

Svaret på frågan blev att det faktiskt sålde. Tillräckligt mycket för att man nu ska lägga till ytterligare en konsert den 20e också. Vi får väl tacka och ta emot, för om man läser Thomas kommentar här nedan verkar det uppenbarligen vara något utöver det vanliga. Och biljettlänkarna där uppe går fortfarande bra om man ska köpa.

Foto: LD Communications