Foto: Pressbild Foto: Pressbild

Titiyo till Stockholm i höst

Artisten som är och förblir en ständigt återkommande nytänkare och inspiratör på den svenska musikscenen är aktuell med ny musik. I höst får publiken äntligen möta Titiyo igen den 20–21 oktober på Orionteatern i Stockholm.

Som en av pionjärerna bakom modern soulpop i Sverige är det drygt 30 år sedan Titiyo solodebuterade med självbetitlade soulskivan Titiyo. Sedan dess har hon experimenterat och rört sig mellan R&B, soulpop, electronica och krautrock. Nu har hon tagit experimentet vidare för att ännu en gång skapa något nytt – Morriconedoftande trip-pop.

– Det är första gången jag skapar något för en specifik plats. Jag vill att publiken ska kliva in i en annan värld och glömma vad det är för plats och klimat utanför dörren. Ett Titiyo-gig, men med känsla av solnedgång och ökenlandskap. Jag kommer blanda nytt med gammalt – "Drottningen" kanske kommer låta annorlunda. Andra kanske låter detsamma men kommer passa in i världen vi skapar, säger Titiyo i ett pressmeddelande.

Titiyo har under åren samarbetat med flera artister och band såsom Jonathan Johansson, Peter Svensson, Kleerup, Goran Kajfeš, Thåström och Petter. I sommar är Titiyo aktuell med nya singeln Tigern.

– Jag älskar att samarbeta så vem vet, det kommer kanske någon gäst och hälsar på i höst, säger Titiyo.

Biljetter till konserterna har redan släppts och hittas här.

Information
Visa på karta
  • Datum
    20 okt och 21 okt
  • 20 okt (fredag) Nästa tillfälle