Från asiatiska Miss Voon till franska Le Rouge, Köttbaren, Grill och italienska Trattorian. Under hela 2014 gästspelar kockar från de olika F12-restaurangerna med egenkomponerade hamburgare på Vigårda Barbeque - gruppens snabbmatskedja.
Snabbmatskedjan Vigårda Barbeque startades 2012 av kockarna Melker Andersson och Danyel Couyet på Grupp F12. Idag finns Vigårda på två ställen i Stockholm och fler restauranger planeras redan under det närmsta året.
Under 2014 är det dags för tolv av kockarna på Grupp F12s restauranger att sätta smak på var sin hamburgare. Gästspelen på Vigårda inleds den 8 januari med köksmästaren Jonas Svensson från Miss Voon, vars hamburgare är inspirerad av det asiatiska köket. Burgaren har fått namnet Miss Burger och innehåller oxkött, kimchi, koriander och sesam. I februari representerar kocken Claes Benediktsson den nya Grupp F12-restaurangen LaCucina med en italienskinspirerad hamburgare.
- Med Vigårda Barbeque har vi skapat snabbmatskedjan som vi kockar själva vill besöka. Det ska vara enkelt, nyttigt och fräscht med ursprungsmärkta råvaror. Genom gästspelen från våra andra restauranger får besökarna på Vigårda uppleva vår bredd av smaker på ett lättillgängligt sätt, säger Melker Andersson, kock och krögare på Grupp F12.
Fler kockar som gästspelar på Vigårda under året är bland andra Gustav Hugoh från Grill, Martin Morand från Köttbaren i Malmö, Ebru Kirci från Orangeriet, Sofia Andersson från Smak samt Frans Schubert från Le Rouge.
Totalt gästspelar tolv kockar under 2014 med var sin burgare som byts ut varje månad.
Mer information: Vigårda Barbeque, Norrlandsgatan 13, Östermalm