Tommy Myllymäki gästar Ulriksdals Värdshus

Kocken Tommy Myllymäki intar nu Ulriksdals Värdshus med ett grönt gästspel. Grönsaker och örter från köksträdgården vid Ulriksdals Värdshus kommer att stå i fokus när han tillsammans med sina kollegor Pi Le, Viktor Westerlind och Johan Lindberg bjuder in till en grön middag under fyra kvällar i juni.

Endast 36 gäster per kväll kommer att kunna njuta av en avslappnad och rustik sexrättersmiddag, gjord på nyskördade råvaror från trädgården vid Ulriksdal.

– Vi kommer att bjuda våra gäster på en unik och hållbar matupplevelse från köksträdgården. Tillsammans med Maria Hult, trädgårdsmästare på Ulriksdals Värdshus, har vi sått de grönsaker som vi kommer att servera under vårt gästspel. Det är så närodlat det kan bli med endast ett par meter från jord till bord, säger Tommy Myllymäki, kreativ ledare för Svenska Brasserier.

Gästspelet äger rum den 11-12 juni samt 18-19 juni och menyn blir i huvudsak vegetarisk, med några få inslag av kött eller fisk. Middagens olika serveringar kommer att ske runt om i köksträdgården och i värdshusets paviljong, där gästerna kommer att sitta tillsammans vid delade bord för en gemensam matupplevelse.

– Att skifta fokus från animaliskt protein och istället låta det gröna stå i centrum känns helt rätt i tiden och det är uppskattat av såväl kockar som gäster. Vi tycker att det är fantastiskt roligt att Tommy och hans team besöker oss och tar vara på det som finns i våra odlingar. Det är ett samarbete som är precis i linje med vår vision på Ulriksdals Värdshus om ett naturnära och hållbart sätt att leva och äta, berättar Fanny Sturén, restaurangchef på Ulriksdals Värdshus.