Totême öppnar flaggskeppsbutik i Bibliotekstan

År 2019 blir året som Totême öppnar sin första fysiska butik i Sverige, detta närmare bestämt på Biblioteksgatan 5 i Stockholm. Butiken, precis som webbshoppen, kommer att erbjuda kläder och accessoarer för kvinnor och detta på en yta på 225 kvadratmeter, fördelat på två plan.

Elin Kling och Karl Lindman, paret tillika grundarna av Totême har fått ta del av berömmelser ända sedan starten av lyxvarumärket år 2014. Med en skandinavisk avskalad design och hög modegrad har Totême snabbt blivit en favorit i många kvinnors garderober såväl i Sverige som internationellt. Vad som började som en semesterkollektion är idag allt från ready-to-wear till denim och accessoarer, allt designat för att passa den moderna kvinnans liv.

- När Toteme nu tar steget in i fysisk retail så har vi höga ambitioner. Vi har ägnat mycket tid till att analysera och definiera vad som skapar en modern och inspirerande kundupplevelse. Bibliotekstan är den givna adressen för Totêmes första butik och tillsammans med Hufvudstaden ser vi fram emot att förstärka bilden av Stockholm som en ledande mode- och shoppingdestination, säger Elin Kling grundare och VD, Totême.

Etableringen av Totême är, enligt Hufvudstaden själva, helt i linje med deras strategi att fortsätta utveckla Bibliotekstan till Skandinaviens främsta mötesplats inom shopping, mode och matupplevelser.

- Det är väldigt roligt att få hälsa Totême välkomna till Bibliotekstan. Att Totême, ett av de hetaste svenska modevarumärkena just nu, väljer Bibliotekstan till sin första fysiska butik stärker Bibliotekstan som Stockholms självklara mötesplats för shopping och restaurangupplevelser, säger Emanuel Westin, chef för affärsutveckling butik Stockholm på Hufvudstaden.

Exakt öppningsdatum för Totême är inte fastslaget, detta kommer att meddelas vid senare tillfälle. Förutom butikens försäljningsyta kommer även Totêmes showroom och kontor flytta in.