Guiden till Stockholms bästa loppisar

Du vet vad man brukar säga; den enas skräp är någon annans skatt. Loppisar är inte bara en rolig sysselsättning, det är dessutom ett klimatsmart och annorlunda sätt att fynda eller sälja sina grejer på. Så rensa ur förråden, garderoberna eller skåpen där hemma och dra in lite extra pengar på samma gång. För den som i stället är på jakt efter spännande och unika prylar, är loppmarknader det perfekta stället att strosa runt på. I den här guiden har vi samlat Stockholms bästa loppisar som du kan beta av under våren, sommaren och en bra bit in på hösten.

Picchus Café

Väsbyvägen 36

Bakluckeloppis i mysig miljö

Första lördagen varje månad kan du botanisera bland allt mellan himmel och jord i hemtrevlig miljö på Picchus Cafés bakluckeloppis i Upplands Väsby. Skulle hungern göra sig påmind kan du stiga in i den gamla apotekarbostaden och njuta av hemlagad mat eller fika. Perfekt lördagsutflykt till lugnare breddgrader.

Hågelbyparken

Hågelby Gård, Botkyrka

Södra Stockholms största bakluckeloppis

Hågelby Loppis klassas som södra Stockholms största bakluckeloppis. I Hågelbyparkens hagar i Tumba samlas flera hundra olika loppissäljare och tusentals shoppingsugna besökare under sköna sommardagar. Här kan du fynda bland spännande, unika, roliga och praktiska prylar.

  • När: Juni–oktober
  • Tid: Kvällsloppis: Ons kl 17-20 (9 juni-11 aug). Helgloppis: Lör-sön kl 11-15 (5 juni-17 okt)

Hornstulls Marknad

Hornstulls strand, Södermalm/Hornstull

Från augusti

På Hornstulls Marknad kan du från augusti göra klassiska loppisfynd. Längs strandpromenaden hittar du smycken, vintagemode, antikviteter, konst och massor av andra prylar. Här finns också alltid flera food trucks, som serverar en salig blandning av streetfood. Marknaden håller öppet på lördagar och söndagar – oavsett väder.

Loppis Karlaplan

Karlaplan, Östermalm

Myllrande marknad i rondellen

Mitt på Karlaplan hittar du denna välbesökta loppis som håller öppet på lördagar under sommar och höst. Här kan vem som helst sälja de saker man inte längre behöver, men också sådant som man tillverkat själv. Att shoppa på loppis är miljösmart, samtidigt som det är väldigt roligt att strosa runt här och spana på spännande prylar.

Täby Bakluckeloppis

På Täbyvischan

Bland fält och åkrar, bara 10 minuter med bil från Täby Centrum, hittar man Täby Bakluckeloppis från juni till oktober. Här parkeras massor av bilar med bakluckorna fyllda av prylar och spännande ting att fynda bland. Ta en korv eller en kaffe i det gröna när du behöver en paus.

  • När: 5 juni–17 okt
  • Tid: Lör-sön kl 11-15, tors kl 17-20 (endast 10 juni-12 aug)
Täby Bakluckeloppis