Guiden till Stockholms bästa loppisar

Guiden till Stockholms bästa loppisar

Du vet vad man brukar säga; den enas skräp är någon annans skatt. Loppisar är inte bara en rolig sysselsättning, det är dessutom ett klimatsmart och annorlunda sätt att fynda eller sälja sina grejer på. Så rensa ur förråden, garderoberna eller skåpen där hemma och dra in lite extra pengar på samma gång. För den som i stället är på jakt efter spännande och unika prylar, är loppmarknader det perfekta stället att strosa runt på. I den här guiden har vi samlat Stockholms bästa loppisar som du kan beta av under våren, sommaren och en bra bit in på hösten.

Innehållsförteckning
 1. Stockholms bästa loppmarknader
  1. Loppis på Hötorget – Mitt i stan
  2. Hornstulls Marknad – Från april
  3. Plåtparkens marknad – Färgsprakande i Plåtparken
  4. Loppis Karlaplan – Myllrande marknad i rondellen
  5. Hågelbyparken – Södra Stockholms största bakluckeloppis
  6. Täby Bakluckeloppis – På Täbyvischan
  7. Loppis på Mariatorget – Loppis mitt på Söder

Stockholms bästa loppmarknader

Loppis på Hötorget

Mitt i stan

På Hötorget pågår fyndfesten (nästan) alla söndagar hela året. Det går inte att missa loppisen, den håller nämligen till mitt på torget där det vanligtvis är torghandel med frukt, grönt och blommor. På den här loppisen gäller säsongsplatser, så planerar man att sälja här är det en bra idé att vara ute i god tid. 

 • När: Varje söndag
 • Tid: 10–16 hela året

Hornstulls Marknad

Från april

På Hornstulls Marknad kan du från april göra klassiska loppisfynd. Längs strandpromenaden hittar du smycken, vintagemode, antikviteter, konst och massor av andra prylar. Här finns också alltid flera food trucks, som serverar en salig blandning av streetfood. Marknaden håller öppet på lördagar och söndagar – oavsett väder.

 • När: April–september
 • Tid: Lör–sön kl 11–17
Plåtparken Skanstull – Loppmarknader
Plåtparken Skanstull
Plåtparken Skanstull – Loppmarknader
Plåtparken Skanstull

Plåtparkens marknad

Färgsprakande i Plåtparken

Varje lördag hålls en färgsprakande loppis, eller Plåtis-marknad, på Plåtparken i Skanstull. Då byter kläder, skor, accessoarer och annat smått och gott ägare – inte sällan är säljarna av det mer trendmedvetna slaget.

 • När: Juni–september
 • Tid: Lördagar kl 12–16

Loppis Karlaplan

Hemsida

Myllrande marknad i rondellen

Mitt på Karlaplan hittar du denna välbesökta loppis som håller öppet på lördagar under sommar och höst. Här kan vem som helst sälja de saker man inte längre behöver, men också sådant som man tillverkat själv. Att shoppa på loppis är miljösmart, samtidigt som det är väldigt roligt att strosa runt här och spana på spännande prylar.

 • När: April–oktober
 • Tid: Lördagar kl 11–15

Hågelbyparken

Södra Stockholms största bakluckeloppis

Hågelby Loppis klassas som södra Stockholms största bakluckeloppis. I Hågelbyparkens hagar i Tumba samlas flera hundra olika loppissäljare och tusentals shoppingsugna besökare under sköna sommardagar. Här kan du fynda bland spännande, unika, roliga och praktiska prylar.

 • När: Juni–oktober
 • Tid: Lördagar kl 11–15

Täby Bakluckeloppis

På Täbyvischan

Bland fält och åkrar, bara 10 minuter med bil från Täby Centrum, hittar man Täby Bakluckeloppis från juni till oktober. Här parkeras massor av bilar med bakluckorna fyllda av prylar och spännande ting att fynda bland. Ta en korv eller en kaffe i det gröna när du behöver en paus.

 • När: Maj–oktober
 • Tid: Lör–sön kl 11–15

Loppis på Mariatorget

Loppis mitt på Söder

Den här loppisen går av stapeln på Mariatorget, med lättillgängligt läge mitt på Södermalm i Stockholm. Hit tar du dig smidigt, oavsett om du kommer i bil, åker kommunalt eller promenerar. Många trendmedvetna söderbor letar sig hit för att fynda, men det säljs allt möjligt för alla smaker.

 • När: Juli–oktober
 • Tid: Söndagar 11–15

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta