Tryffel, skaldjur och vildsvamp på Bockholmens temadagar

Vissa tror att Bockholmen bara är en sommarkrog. Andra tror att det är en timme bort. Oj, så fel man kan ha. Här händer mer än på de flesta andra restauranger och temadagarna avlöser varandra. Bockholmen ligger 3 km från Norrtull och går utmärkt att ta sig till både kommunalt och med bil, eller till fots om du vill ta en långpromenad. Nedan är vad som händer under hösten innan julbordet dukas upp.

Oktoberfest
4 - 6 oktober, Meny 450 kr/person
Det sägs att den berömda oktoberfesten i München är värdens största folkfest! Vi tänkte plocka lite godbitar från festligheterna till Bockholmen. Det kommer att serveras tyska charkuterier, den obligatoriska surkålen, allehanda trevligheter på spädgris och hemlagade korvar och glasen fyller vi med skummande öl och friska viner.

Skaldjurstider
11 - 13 oktober, Meny 545 kr/person
Vad kan vara härligare än att få frossa i skaldjur?! Vi blandar blötdjur från vår egen västkust med havsgodis från övriga Europa, en del tillagade och andra endast med havets råa och genuina smak. Champagne är den självklara drycken men vi tänkte även överraska med andra lyckade kombinationer.

Vildsvamp och äpplen
18 - 20 oktober, Meny 450 kr/person
Vi har hittat svamp på Bockholmen tidigare om åren men inte i några större mängder, så i år kommer vi att plocka svampen från skogarna i Sörmland. Det blir förhoppningsvis allt från rödgul trumpetsvamp, trattkantarell till Karl Johan. Från vackra Österlen kommer allehanda fina äppelsorter att tillagas och serveras.

Gotländska tryffeldagar
25 - 27 oktober, Meny 495 kr/person
Tryffel. Vi på Bockholmen har under åren fått möjligheten att både tillaga, servera och äta av den gotländska tryffeln och det har blivit som en gammal god vän när säsongen kommer och man väl möts igen. Nu ska vi se till att den landar i maten både på längden, tvären och bredden. Gott att dricka till ska vi leta fram ifrån källaren.

Vilt, sjöfågel och jakt
1 - 3 november, Meny 450 kr/person
Pang! När ljudet efter jägaren har lagt sig och vi har fått det välhängda viltet till oss på Bockholmen så börjar vår
gemensamma kulinariska resa tillsammans med er. Vi tänker oss vildänder, rådjur och kanske något oväntat. Vi tänker oss även dammiga flaskor rött som dekanterats...

Mårten gås
8 - 10 november, Meny 450 kr/person

Historierna om hur traditionen uppstod är ofta olika men när gåsen ska ätas är de flesta överens. På Bockholmen serveras gåsamiddagen klassiskt och vi är glada över att få vara med och föra en god mattradition vidare. Sedan kan man alltid diskutera om det är svartsoppan som är höjdpunkten eller den långsamt stekta gåsen med dess fyllning.

Sydfransk familjemiddag
15 - 17 november, Meny 550 kr/person
En vilja att fånga känslan av att man efter en lång dag äntligen får slå sig ner med nära och kära, kanske börja med att värma sig med en eldig pastis och vidare äta långkok varvat med charkuterier, marinerade oliver, grovmalen lantpaté och prata gamla minnen tillsammans. Man vill aldrig gå hem...

Hemligt
22 - 24 november, Meny 550 kr/person
Mer information kommer...