Unik utställning med David Shrigley på Spritmuseum

I höst gästas Spritmuseum av den kände brittiske konstnären David Shrigley som gör sin första utställning i Stockholm. Installationen Exhibition of Giant Inflatable Swan-things är skapad exklusivt för museets utställningshall och invigs den 27 september.

David Shrigley har gjort sig känd för sina karikatyrliknande, satiriska teckningar, men även skulpturer, stora installationer, animation, måleri, fotografi och musik. Han har samarbetat med musiker som Franz Ferdinand och Blur, gjort udda reklamfilm åt klädföretaget Pringle och ställt ut en jättelik tumme på Trafalgar Square. Och så har han täckt väggarna med en myriad av teckningar på den populära restaurangen och nattklubben Sketch i London.

Under hösten kan man ta del av Shrigleys morbida humor och förvrängda universum på Spritmuseum, där hans svan-liknande installation finns att beskåda från den 27 september.

- En utställning med David har varit en stark önskan sedan Spritmuseum öppnade 2012. Det är särskilt roligt att vi kan presentera ett helt nytt verk. Vi vill inte avslöja allt nu men utställningstiteln säger väl en del, säger Mia Sundberg, intendent för museets konstsamling.