Unika upplevelser i Stockholm att ge bort i present

Letar du efter den perfekta presenten men behöver hjälp att hitta en? En present som många uppskattar är att få en upplevelse som man aldrig kommer glömma, så upptäck dessa riktigt unika upplevelser i Stockholm för att skämma bort någon du tycker om. Racing Experience eller gevär- och pistolskytte är de perfekta adrenalinfyllda upplevelserna att ge bort till någon som älskar fart och fläkt. 

Racing Experience 

Känner du någon som är intresserad av racing och sportbilar så är Racing Experience den perfekta presenten att ge bort. Upplevelsen är helt unik och framtagen av erfarna racingförare för att göra den så autentisk som möjligt. Det spelar ingen roll om man är nybörjare eller erfaren förare, man kan ta del av spänningen oavsett.

Välj mellan att köra själv eller tillsammans med ett racingproffs för exklusiv förarcoaching. Du får även välja mellan att köra en Mercedes AMG GTR eller en Porsche Cayman, eller i en Mercedes AMG GT63 S tillsammans med en racingförare. 

Upplevelsen börjar med en genomgång, både av bilen och av säkerheten, där du får instruktioner och tips för att göra upplevelsen så bra som möjligt. Därefter är det bara att hoppa in i favoritbilen och köra. Körningen håller på i ungefär 10 minuter, därefter väntar en åktur med en racingförare som tar dig tre varv runt banan i full fart.

En av de stora fördelarna med just denna upplevelse är att man inte behöver ta sig långt från Stockholm. Banan ligger vid Arlanda och är en av de mest moderna testbanorna i Sverige där ett varv mäts till 1400 meter, med nervkittlande hårnålssvängar och fullfartskurvor. 

Gevär- och pistolskytte 

Är man ute efter den riktiga actionfilmkänslan är denna unika skytteupplevelse det rätta valet. Du får skjuta både gevär och pistol, samt lära dig allt om vapnen och hur de hanteras av en erfaren instruktör. På plats finns ett flertal olika pistoler, revolvrar och gevär att välja mellan för att testa skjuta med. Antalet skott per vapen varierar beroende på sort och modell men räkna med att få skjuta 50–60 skott med olika vapen. 

Upplevelsen börjar med en genomgång av säkerhet och skjutteknik med instruktören, för att sedan gå över till skjutbanan och plocka upp vapnen och sätta kunskaperna på prov. För att garantera kvalitén på upplevelsen består en grupp inte av mer än nio deltagare åt gången. 

På anläggningarna finns det både inomhus- och utomhusbanor att skjuta med olika vapen på. Säkerhet vid upplevelsen garanteras eftersom det innehåller en noggrann genomgång av säkerheten med en erfaren skjutinstruktör som har giltig licens för innehavande av vapen. Så oroa dig inte och ta del av en upplevelse du alltid kommer minnas. 

Att ge bort en unik upplevelse 

En upplevelse i present är något de flesta uppskattar. Det kan vara något ni gör tillsammans för ett intresse ni delar, eller för att upptäcka något helt nytt tillsammans. Kör racerbil med en professionell racerförare eller testa skjuta med vapen man annars bara ser på film. Oavsett är det dem perfekta presenterna till någon du tycker om för ett minne ni sent kommer glömma.