Upplev Sveriges mathantverk på Smaklust 2009

Smaklust är nordens största matupplevelsemässa och en hyllning till mathantverket. Smaklust gick av stapeln för första gången år 2007, då Sveriges främsta mathantverkare åkte till Stockholm för att delta. Mässan blev en succé med över 100 000 besökare. I år är det dags igen, och den 21-23 augusti intar mathantverkarna Tantolunden på Södermalm i centrala Stockholm.

På Smaklust får du som besökare möjlighet att resa genom ett Matsverige i miniatyr. Över 300 mathantverkare från alla Sveriges regioner tar med sig sina "äkta varor". Du kan både provsmaka och handla med dig allt ifrån älgkorv till ett guldvinnande öl och exotiska viner. Det finns förutom de mer traditionella produkterna även mindre kända delikatesser såsom barkbröd, lingonketchup och björksavsnektar. Här kan du även lära dig en hel del om kost och hälsa. Den som vill gå ner i vikt ska äta strutskött, är man pollenallergiker är det bra att dricka mjölksyrad dryck och går man på GI-diet ska man äta mycket surdegsbröd.

SM i Mathantverk, vars jury består av Sveriges 60 främsta matprofiler, utser de stora vinnarna inom 37 spännande kategorier.

Nytt för i år är att men satsar på Generation Mathantverk. Unga kreativa mathantverkare möter unga konsumenter och delar med sig av både skaparglädje och inspiration.

Tantolunden kommer att vara full av restauranger som bland annat kommer att servera Smakas - Smaklusts svar på tapas. Dessutom kommer några av Stockholms restauranger, bland annat Pelikan, Restaurang 1900, Lux, Sjögräs och Villa Källhagen att göra om sina menyer och använda mässdeltagarnas råvaror och produkter.