Urban Connection på Dansens Hus

Vårens stora dansupplevelse, tillsammans med Bounce som jag skrivit om här, tar plats på Dansens Hus under två helger i maj. Man bjuder på Urban Connection, en dansfestival där man valt att sammanföra den skolade dansen, street-kulturen och popkonsten.

Under den första helgen så visar det franska hip-hopkompaniet Cie Rêvolution upp sin "Urban Ballet". Hip-hopkoreografi till klassiska tonsättare som Vivaldi. Jag tycker det låter riktigt spännande!


Helgen efter det slår man upp portarna på fredagen för att visa "Big Up!" Detta blir en mixad kväll med tre olika föreställningar på en biljett.

Man visar "Urban Zoo", fortsättningen på förra årets succé "Urban Cabaret", där det utlovas en mäktig streetdansupplevelse med nyskapande koreografi.

Sedan blir det både hip-hopsolo och breakdancesolo. Hip-hopen står Cie Rêvolutions Emilie Sudre för. Breakdancen framförs av det finska stjärnskottet Dennis "Ätä" Nylund.

På lördagen avslutas festivalen sedvanligt med Showbattle.

Biljetter till Urban Connection hittar du här.

Urban Connection är ett måste för alla som tycker om modern dans. Jag tror Urban Connection kan bli riktigt, riktigt bra. Blandningen av internationell kompetens med våra egna förmågor ser lovande ut. Ser ut att bli en vår som går i dansens tecken i vår kära huvudstad!

Foto: Pepri Summanen