Urban Deli öppnar cocktailbar på hög höjd

Nu utökar Urban Deli med ännu en bar. Denna gång är det cocktailbaren Höjden som öppnar i paviljongen på Urban Delis takpark på Sveavägen, med panoramavy över stan. Bakom satsningen står barduon Adam Sigurdson och Filip Schönemann, tidigare barchefer på Miss Voon och Mr Voon.

Takparken på Urban Deli Sveavägen har under våren och sommaren varit ett välbesökt vattenhål mitt i city. Nu blir det barhäng med utsikt även resten av året.

- Höjden ska vara en levande bar där det finns en medvetenhet bakom allting vi gör. Det handlar om allt från vilka leverantörer vi valt att jobba med, till återanvändning av ingredienser man annars skulle ha slängt, till hur vi serverar drinkar och hur man agerar som värd i service, säger Filip Schönemann.

Den nya baren är tänkt att bli en minimalistisk och modern cocktailbar med fokus på enkla och rena smaker. Här utlovas en väl utvald dryckeslista och en mindre matmeny kombinerat med musik och avslappnad atmosfär.

- Med hiphop, lofi och soul som musikprofil vill vi skapa en modern atmosfär som går i symbios med den avslappnade känsla vi vill förmedla, för att senare på kvällen progressivt höja tempot och skapa en festligare stämning, säger Adam Sigurdson.

Höjden öppnar den 23 november och kommer att ha öppet från onsdagar till lördagar. På fredagar kommer man att öppna en timme tidigare, klockan 16, och köra AW.

Läs även: Urban Deli öppnar ny bar på Nytorget