Våren – igen och igen

Våren – igen och igen

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Välkommen på vårkonsert tillsammans med Adolf Fredriks Flickkör och Stockholm Akademiska Damkör i magnifika Uppenbarelsekyrkan i Hägersten. Dörrarna öppnar 18.15 och det är gratis inträde.

Var på plats när Flickkören och Damkören sjunger in våren. Det bjuds på en ljuv blandning av sådant du känner igen och sådant vi har lyckan att framföra för allra första gången.

Adolf Fredriks Flickkör är en av två representationskörer vid Adolf Fredriks musikklasser. Kören består av ett fyrtiotal handplockade medlemmar från årskurs 6 till 9. Kören grundades 1972 av den flerfaldigt prisbelönade musikpedagogen och dirigenten Bo Johansson, och har under sin nästan femtioåriga historia vunnit stor ryktbarhet, tack vare konsertturnéer och prestigefyllda utmärkelser vid stora körtävlingar.

Fredrik Winberg är Flickkörens dirigent och konstnärlige ledare sedan 2017. Stockholms Akademiska Damkör är en av Sveriges främsta damkörer och fyller 6 år 2019. Kören sjunger en blandad repertoar och är känd bland annat som systerkör till den anrika manskören Stockholms Studentsångare. Kören består av 40 sångerskor. Pelle Olofson är körledare och dirigent för Stockholm Akademiska Damkör.

Information
  • Datum
    9 apr. 2019
Plats
Uppenbarelsekyrkan Hägersten
Tid
Klockan 19
Pris
Gratis inträde
Facebook-event