Vegovision fyller 10 år

Vegovision är en mässa för djurvänliga val som anordnas av Djurens Rätt. Helgen den 3-4 november är det dags igen, och för tionde året i rad.

Är du vegan, vegetarian eller bara intresserad av att lära dig mer om djurvänliga val när det kommer till såväl mat som vardaglig konsumtion? På Vegovision hittar du allt från skor till mat och de senaste vegoprodukterna, och så kan du lyssna på inspirerande föreläsningar, provsmaka olika produkter och besöka en mängd olika utställare. Vegovision är en plats för inspiration.

- Det har hänt otroligt mycket på de här tio åren. Utbudet av veganprodukter har fullkomligt exploderat och det är inte bara inom mat som vi ser en djurvänlig utveckling. Det finns numera en uppsjö av veganskt och icke djurtestat smink och nya djurvänliga material för kläder och skor, säger Sofia Säljö, projektledare för Vegovision.

En av de största nyheterna för i år är Sveriges första helt djurvänliga modevisning. Där kan du som besökare se exklusiva varumärken som tagit sitt hållbarhetsansvar till nästa nivå, vilket genomsyrar allt från materialval till socialt ansvar.

Vegovision har sedan starten 2008 varit en plattform för djurvänliga och veganska trender, något som växer för varje år som går. Målet är att både nybörjare och inbitna vegos ska känna sig som hemma.

– Varenda gång jag varit på Vegovision har jag kommit hem full av inspiration och ny kunskap. Det är det bästa med mässan, att man växer lite som människa varje gång man är där, säger Charlie Grönwall som tillsammans med Sanna Bråding är årets konferencierer för mässan.

Under 2018 anordnar Djurens Rätt Vegovision på tre platser i Sverige: Göteborg, Umeå och på Münchenbryggeriet i Stockholm.