Vildvuxet och vårgrönt – ätbara vilda växter

Vildvuxet och vårgrönt – ätbara vilda växter

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Plocka vårgrön mat naturen! Kom med på en workshop i det vilda för att få de grundläggande kunskaper du behöver för att själv ge dig ut och botanisera i det vilda. Under en vild vårvandring med Lisen lär du dig hitta det spirande ätbara växterna, skilja på vad som är ätligt och vad som är giftigt, och hur du kan använda dem till mat, huskurer och välbefinnande.

I skogen, på ängen, i bergen, vid havet och i trädgården växer finns de mest utsökta och näringsrika smaker man kan tänka sig. Inom den moderna gastronomin har vilda ätliga växter fått en viktig plats världen över. Foraging, som betyder ”att samla vilda växter till mat och medicin”, är idag en av de största mattrenderna, globalt. Och det är en trend som är här för att stanna - egentligen är det ju inget nytt, det är ju den mat vi människor livnärt oss på i årtusenden, tills vi började odla. Att ge sig ut i naturen och samla växter är njutbart, bra för hälsan och otroligt lärorikt. Att lära känna växterna är ett enkelt sätt att väcka liv i vår livsviktiga relation till naturen.

Information

  • Datum
    26 maj
Plats
Waldemarsudde, Stockholm
Pris
480 kr per person
Facebook-event