Vinprovningar på Terrenos Vinotek

På Terrenos Vinoteks vinprovningar får du uppleva vinet med alla fem sinnen. Du får smaka, dofta, känna och diskutera tillsammans med deras utbildade sommelierer. Till vinprovningarna serveras noga utvalda ostar och charkuterier som förhöjer upplevelsen och vidgar dina vyer. Personerna bakom Terrenos Vinotek har i 10 år med baren i ryggen och 25 år som vinproducenter i Toscana, vilket har gett en bred och unik kunskap om vinets värld. Ingen annanstans i Sverige har du den direkta länk till vinproduktion som här. Samtliga provningar äger rum på Terrenos Vinotek (klicka för mer information och bilder), Scheelegatan 12, kl 19.00. Boka via email [email protected].

Aktuella vinprovningar

Mousserande vin och Champagne, tors 18 sep

Champagne, världens mest mytomspunna dryck. Vad är det som gör den så magisk? Vad är skillnaden mellan Blanc de Blancs och Blanc de Noirs? Hur betydelsefull är årgången? Här reder man ut begreppen genom att prova och jämföra olika stilar och reder ut skillnaden mellan Champagne och mousserande vin.


Amarone och guldet från Valpolicella, tors 2 okt

Sedan länge har vi svenskar haft ett vin som vår absoluta favorit - Amarone! Hur görs det egentligen? Varför gillar vi Amarone så mycket? Och vad finns mer i Valpolicella än Amarone? En helkväll med 'Amarone och vänner' där du provar allt från något lättare viner till riktiga smaksensationer!

Drömmen om Toscana - Terreno, tors 16 okt

I hjärtat av Chianti Classico, Toscana, ligger vingården Terreno. Sedan 1988 driver familjen Ruhne från Stockholm verksamheten. På gården produceras Chianti Classico-viner av druvan Sangiovese men även supertoskanare och olivolja. Ett ekologiskt hantverk från jord till bord.

Pris: 450 kr per person

Mer information: Terrenos Vinotek