Världseliter inom snowboard och freestyle till Stadium Winter Jam

När LG Snowboard FIS World Cup och freestyletävlingen King of Style kommer till huvudstaden blir det åka av. Den sjätte omgången av Stadium Winter Jam kickar igång lördagen den 19 november. Världens toppelit inom snowboard och freestyleåkning besöker Stockholms Stadion för att visa vad de gå för - i den 35 meter höga cityrampen, som är den högsta för världscupstävlingar.

Tävlingen i Big Air är vintersäsongens andra världscupstävling av fyra. I år börjar tävlingen på en starthöjd på 35 meter. Och rampen är skapad av den världskända snöparkdesignern David Ny, som även står för skapandet av halfpipen under vinter-OS i Ryssland 2014. Vilka som kommer stå som tävlande för det svenska snowboardlandslaget blir klart under oktober. Men en av de som kommer representeras Sverige är Niklas Mattson. Och till freestyle- tävlingen King of Style är bland andra Jon Olsson klar för start.

- Till årets upplaga har vi lyft starten fem meter till att vara världens högsta cityramp för världscuper.Detta för att komma så nära naturliga förhållanden i en snöpark som möjligt. Vi lovar att den som besöker Stadion den 19:e ska få uppleva det bästa inom snowboard och freestyle, se en unik show iFMX ackompanjerad med live musik. Den som tar med sig skidor får prova på att raila och jibba i vårsnöpark, säger Ulf Mård, projektledare för Stadium Winter Jam 2011.

Stadion | 19 november | 11-18 | läs mer på www.stadiumwinterjam.se