Wagamama till Stockholm

I oktober öppnas dörrarna till den japansktinspirerade restaurangkedjan Wagamama. Många har väntat länge på en restaurangöppning även i Stockholm. Det var på 90-talet i London som den första av idag hundratals Wagamamarestauranger öppnades upp. Restaurangen blev i år, för femte året i rad, framröstad till Londons populärste restaurang i "the Zagat Award". Stureplansgruppen ligger bakom uppstarten av den första svenska Wagamaman, som kommer att placeras i Waterfront Building.


- Vi tror att detta är ett koncept som kommer vara väldigt uppskattat av stockholmarna, då det är så väl genomarbetat med den vällagade goda asiatiska maten men framför allt för att det är prisvärt och det går snabbt och smidigt, något som vi tror kommer att uppskattas i och med läget i Stockholms nya finansdistrikt, säger Stureplansgruppens Stephanie af Klercker.

Restaurangen kommer rymma runt 130 personer och att ha öppet för både lunch och middag. Maten intas runt långa japanskinspirerade bänkar eller hemma om du hellre känner för take away.

- Vi på Wagamama i Storbritannien ser mycket fram emot att tillsammans med vår franchisetagare och partner Stureplansgruppen, etablera Wagamama-konceptet i flera svenska städer under de närmsta åren. Den första Wagamama-restaurangen i Sverige öppnar alltså inom kort i Stockholm Waterfront building, säger Marc Micotti, director of international licensing, Wagamama UK.

- Wagamama-konceptet kommer med all säkerhet att fylla en nisch på den svenska marknaden. Wagamama serverar mat snabbt som är fräsch, god och nyttig i en avkopplande miljö. Den prisvärda och attraktiva menyn innehåller bland annat färskpressade juicer, nudlar, risrätter och sallader", fortsätter Micotti.

Wagamama öppnar i Waterfront Building den 17 oktober.