West End-musikal med Peter Jöback till Stockholm

Romanen av John Updike, som på 80-talet filmatiserades och blev en av deceniets största kultfilmer, kom sedan att bli en musikal som sattes upp i Londons West End. Om du inte redan listat ut det, går den under namnet "Häxorna i Eastwick". Hösten 2019 kommer den prisbelönta musikalen till Stockholm och Cirkus Arena & Restaurang.

Den 19 september är det dags för Häxorna i Eastwick att entra scenen på Cirkus. I huvudrollen ser vi Peter Jöback, som senast spelade i succén The Phantom of the Opera. Musikalen är en samproduktion med en av världens största producenter, Cameron Mackintosh, som står bakom succéer som Cats, Les Misérables, Hamilton och Miss Saigon.

Denna humorfyllda och spektakulära musikal bygger på John Updikes kultfilm Häxorna i Eastwick med Jack Nicholson, Michelle Pfeiffer, Cher och Susan Sarandon i rollerna. År 2000 hade musikalversionen världspremiär i London på anrika Theatre Drury Lane. Huvudrollsinnehavarna i den svenska uppsättningen har handplockats och auditions har gjorts av det engelska och svenska teamet i samråd med nestorn Cameron Mackintosh.

Peter Jöback ser ni i rollen som den förmögna och fullständigt oemotståndliga Daryl Van Horne – mannen som dyker upp när tre väninnor, uttråkade av sina trista småstadsliv och berusade av lite för starka martinis, fördriver tiden med att drömma om den perfekta mannen. Vad kvinnorna inte vet är att de leker med elden. En efter en förförs kvinnorna av hans mystiska sätt, och plötsligt väcks oförklarliga krafter till liv hos kvinnorna och oanade vändningar tar vid.

Peter Jöback var med i världspremiären av ”Witches of Eastwick” på West End i London år 2000, då som den unge pojken Michael, men nu tar han alltså rollen som Daryl i den svenska uppsättningen tillsammans med Linda Olsson, Kayo Shekoni, Vanna Rosenberg, Sussie Eriksson, Jan Mybrand, Hanna Ulvan, Kitty Chan samt en stor ensemble och orkester.

Biljetterna släpps den 25 mars.