Recension av Bageri Petrus – av Agnes L.

Bageri Petrus

Underbara Petrus, att jag inte skrivit om dig än. Nu kan det faktiskt vara så att alla redan har hittat till dig men om det finns en enda person som ännu inte gjort det så är det för den personen jag skriver.

Hur kan en motstå denna pyrande stoltheten för hantverket, bröd med perfekt skorpa och fluffigt innehåll eller ljuvligt smöriga bullar. Jag kan inte det och du borde också tycka att det är svårt.

Tidigt på morgonen lyckas du kanske knipa bordet in till höger för att äta en mysig frukost med tända ljus över fina samtal eller om du behöver socker till eftermiddagsfikat så slink in här och lös det.

Stoltheten till hantverket är också det som satt Petrus på kartan och tillsammans med bland annat Sebastien Boudet har de varit med och skapat Brödmanifestet för att främja en bagerikultur som bara jobbar med naturliga råvaror från bönder som har respekt för både djur och natur och värnar om den biologiska mångfalden. Du förstår ju att det är värt att gå hit.

Nu ska du inte tro att det är dyrt att handlar medvetet, tvärtom är det ytterst prisvärt och det gör det pinsamt att springa in på en kedja som säljer en liknande fabriksgjord vara för nästan det dubbla priset.

Så nu är det bara att boka in din nästa frukostdate här.