Recension av Thelins Konditori Södersjukhuset – av Agnes L.

Thelins här vid Södersjukhuset är verkligen varken mer eller mindre än tre stjärnor. Det är helt okej, vissa gånger riktigt bra och stället jag ändå återvänder till de gånger jag ska besöka SöS.

Imorse åt jag en prisvärd frukost. Deras frukostpaket består av en smörgås och kaffe eller te för 39 kronor. Lägg till 20 kronor så får du antingen en smoothie eller yoghurt med granola och bär. Jag minns smoothien som lite väl söt så idag valde jag yoghurt och det var nog ändå vinnaren. Crunchig granola, naturell yoghurt och syrliga bär. Det står en sig länge på.

De har te på lösvikt vilket jag alltid föredrar men när de som det enda röda teet väljer en fruktig sak blir jag bara trött. Då blir det Earl Grey, hur tråkigt det än låter.

Lokalen är alldeles för trist och helt fyrkantig. Fokus ligger på de take-awaykunder som kommer och jag förstår väl det även om det knappt går att lirka sig in med väska vid borden. Jag ser fram emot sol oh uteservering. Då skulle jag till och mes kunna inbilla mig att det är värt fyra stjärnor. Fast egentligen inte. Solen gör oss alla lite knäppa...