Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Waldemarsudde

5,0
4 betyg
Redigera Waldemarsudde

Slottet, som huvudbyggnaden kallas, ritades på Prins Eugens begäran av Ferdinand Boberg. Det uppfördes mellan 1903-1905 ute på de 70.000 kvadratmeter land som prinsen köpt. Det användes då som bostad för prinsen.

Idag är slottet och dess kringliggande trädgårdar en turistattraktion och ett konstmuseum. I museet visar man Prinsens egna målningar samt hans samling.

Användarbilder på Waldemarsudde Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Waldemarsudde av Fredrik J.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
26 aug 2018

Här är man alldeles för sällan. Längst bort med spårvagnen på djurgården ligger detta slott/museum. Varit där vid fler tillfällen men inte tillräckligt. Platsen och stället är så fantastiskt fint. Museet brukar ha två ut... Visa hela »

27 aug 2018

Riktigt härligt ställe om man är beredd på att ta sig långt ut på Djurgården för att kolla konst. Ambitiösa utställningar i snygg inramning. Området runtomkring är också fantastiskt.

29 aug 2018

Tänk att bo så fint som Prins Eugen! Det vore något.
Det här klassas in som ett av de museum jag mest sällan besöker men när jag väl är på plats blir alldeles tagen av. Bra att veta direkt är att det är väl anpassat för rul... Visa hela »

10 sep 2021

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.