Waldemarsudde

5,0
4 betyg
Museum
Hemsida
Waldemarsudde
5,0
4 betyg
Hemsida

Slottet, som huvudbyggnaden kallas, ritades på Prins Eugens begäran av Ferdinand Boberg. Det uppfördes mellan 1903-1905 ute på de 70 000 kvadratmeter land som prinsen köpt. Det användes då som bostad för prinsen. Idag är slottet och dess kringliggande trädgårdar en turistattraktion och ett konstmuseum. I museet visar man Prinsens egna målningar samt hans samling.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Waldemarsudde Användarbilder
Lägg till bild

Recensioner av Waldemarsudde

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
26 aug 2018

Här är man alldeles för sällan. Längst bort med spårvagnen på djurgården ligger detta slott/museum. Varit där vid fler tillfällen men inte tillräckligt. Platsen och stället är så fantastiskt fint. Museet brukar ha två ut... Visa hela »

27 aug 2018

Riktigt härligt ställe om man är beredd på att ta sig långt ut på Djurgården för att kolla konst. Ambitiösa utställningar i snygg inramning. Området runtomkring är också fantastiskt.

29 aug 2018

Tänk att bo så fint som Prins Eugen! Det vore något.
Det här klassas in som ett av de museum jag mest sällan besöker men när jag väl är på plats blir alldeles tagen av. Bra att veta direkt är att det är väl anpassat för rul... Visa hela »

10 sep 2021