Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Kungliga Slottet

2,0
1 recension
Kungliga Slottet

Kungliga Slottet är ett av de största slotten i hela Europa. Detta vackra slott är beläget i centrala Stockholm och står som H.M. Konungens officiella residens. Slottet agerar även som daglig arbetsplats för Kungaparet då stora delar av monarkins representation sker här. Den unika kombinationen av arbetsplats, kunglig representationsbostad och kulturhistoriskt monument – som även är öppet för besökare året om – gör Slottet unikt bland Europas kungliga säten.

Slottet är byggt i barockstil av arkitekt Nicodemus Tessin den yngre och till formen gestaltat som ett romerskt palats. Slottet har mer än 600 rum fördelade på sju våningar med paradrummen utåt staden och de mindre bostadsrummen mot den inre borggården.

Slottet rymmer många sevärdheter. Förutom Representationsvåningarna finns tre museer med kunglig historia – Skattkammaren med riksregalierna, Museum Tre Kronor som skildrar slottets medeltida historia och Gustav III:s antikmuseum med skulpturer från antiken.

Användarbilder på Kungliga Slottet

Lägg till bild
Bli den första att lägga till en bild

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
27 jan 2019 · Uppdaterad

Tråkig, oinspirerande och icke imponerande byggnad. Googlar du slott, sa kommer icke denna bild upp.
Som tursit blir du garanterad besviken. Det finns så många andra platser och byggnader i Stockholm att se.
Militärorkestern ar tröttsam och snark