Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Kungliga Slottet

2,5
2 recensioner
Redigera Kungliga Slottet
Kungliga Slottet

Kungliga Slottet är ett av de största slotten i hela Europa. Detta vackra slott är beläget i centrala Stockholm och står som H.M. Konungens officiella residens. Slottet agerar även som daglig arbetsplats för Kungaparet då stora delar av monarkins representation sker här. Den unika kombinationen av arbetsplats, kunglig representationsbostad och kulturhistoriskt monument – som även är öppet för besökare året om – gör Slottet unikt bland Europas kungliga säten.

Slottet är byggt i barockstil av arkitekt Nicodemus Tessin den yngre och till formen gestaltat som ett romerskt palats. Slottet har mer än 600 rum fördelade på sju våningar med paradrummen utåt staden och de mindre bostadsrummen mot den inre borggården.

Slottet rymmer många sevärdheter. Förutom Representationsvåningarna finns tre museer med kunglig historia – Skattkammaren med riksregalierna, Museum Tre Kronor som skildrar slottets medeltida historia och Gustav III:s antikmuseum med skulpturer från antiken.

Användarbilder på Kungliga Slottet Visa alla

  • Lägg till bild

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

TÀnk pÄ att det Àr viktigt att skriva en Àrlig recension. Om du pÄ nÄgot sÀtt Àr kopplad till företaget sÄ bör du avstÄ frÄn att recensera. Se vÄra riktlinjer hÀr.

Ärlighet varar lĂ€ngst!

Avbryt
8 dec 2020

Klassiska slottet mitt i Stockholm. När visningar erbjuds rekommenderas det ett besök. Mycket historia innanför dom väggarna.

27 jan 2019 · Uppdaterad

Tråkig, oinspirerande och icke imponerande byggnad. Googlar du slott, sa kommer icke denna bild upp.
Som tursit blir du garanterad besviken. Det finns så många andra platser och byggnader i Stockholm att se.
Militärorkestern ar tröttsam och snark

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.