Kungliga Slottet

2,5
2 betyg
Slott
Museum
Sevärdhet
Slottet
2,5
2 betyg

Kungliga Slottet är ett av de största slotten i hela Europa. Detta vackra slott är beläget i centrala Stockholm och står som H.M. Konungens officiella residens. Slottet agerar även som daglig arbetsplats för Kungaparet då stora delar av monarkins representation sker här. Den unika kombinationen av arbetsplats, kunglig representationsbostad och kulturhistoriskt monument – som även är öppet för besökare året om – gör Slottet unikt bland Europas kungliga säten.

Slottet är byggt i barockstil av arkitekt Nicodemus Tessin den yngre och till formen gestaltat som ett romerskt palats. Slottet har mer än 600 rum fördelade på sju våningar med paradrummen utåt staden och de mindre bostadsrummen mot den inre borggården.

Slottet rymmer många sevärdheter. Förutom Representationsvåningarna finns tre museer med kunglig historia – Skattkammaren med riksregalierna, Museum Tre Kronor som skildrar slottets medeltida historia och Gustav III:s antikmuseum med skulpturer från antiken.

Kontaktinformation

Besökarnas bilder från Slottet Bilder

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
2,5
2

Recensioner av Slottet

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Klassiska slottet mitt i Stockholm. När visningar erbjuds rekommenderas det ett besök. Mycket historia innanför dom väggarna.

·

Tråkig, oinspirerande och icke imponerande byggnad. Googlar du slott, sa kommer icke denna bild upp.
Som tursit blir du garanterad besviken. Det finns så många andra platser och byggnader i Stockholm att se.
Militärorkestern ar tröttsam och snark

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
2,5
2

Representerar du Kungliga Slottet?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilka typer av aktiviteter finns på Kungliga Slottet?

På Slottet hittar du bland annat:

  • Museum

Var ligger Kungliga Slottet?

Kungliga Slottet ligger på Kungliga Slottet, Gamla stan. I närheten ligger Stortorget, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Gamla Stan (ca 350m).