Recension av Aira – av These S.

Aira

Aira har på bara några år erövrat två Michelinstjärnor, och det finns verkligen en god grund till det. Vi var här och avnjöt en lunch i mellandagarna och Stockholms var täckt av snö, och resan till Djurgården kändes som en saga genom Narnia. Det enda "besväret" men som också är charmen är att Aira ligger längst ut på Djurgården, något som gör det något utmanande att nå med kollektiv trafiken, men samtidigt är platsen otroligt vacker.

För mig är det första intrycket och välkomnandet väldigt viktigt. Vi fick ett väldigt trevligt och professionell bemötande och nästintill omärkbart tog personal våra jackor och noterade våra namn. Efter detta fick vi en genomgång av köket och lokalen innan vi slog oss ner i loungen för champagne och canapéer medan finlandsfärjorna passerade tätt utanför, vilket gav en magisk känsla.

När vi väl blev visade till vårt bord märkte jag att alla bord, förutom chefsbordet och chambre separéet, var runda, vilket bidrog till en vacker atmosfär. Servicen genom hela lunchen var för mig perfekt, elegant och professionell men med en personlig touch.

Vi valde den stora menyn och wow vilken mat. Varje servering var unik i både utseende och smak, och porslinet var i sig självt ett konstverk. För mig, var maten det som imponerade på mig mest. Däremot var det otroligt mycket mat och vid kaffegodiset fick jag inte ner en bit till.

Vi valde att välja vin på glas istället för ett dryckespaket och fick fin vägledning av en av restaurangens sommelier.

Om jag skulle påpeka något negativt var det musiken, som kändes något för modern och popig för den eleganta upplevelsen. Det var lite för up-tempo för min smak, men det är en smaksak.

Prislappen på 5000 kr, inklusive dricks, var precis som förväntat för en sådan upplevelse. Tack Aira för en magisk stund, och Stockholm kan verkligen känna sig lyckligt lottat som har en sådan fantastisk restaurang