Frantzén, ett namn som många förknippar med en unik matupplevelse i den högre prisklassen har nu tagit över NK. Få kan ha missat det, hypen har varit enorm och förväntningarna inför första besöket var så höga att jag fick klättra över mig själv för att ta mig in. Första mötet med Frantzén på NK blev så Botanique. Salladsbaren som lovar att leverera riktigt bra restaurangsallader men till ett mer logiskt pris. Vi kom precis 12.00 och fick tag på bord och började spana på menyn som består av flera sallader med frestande namn såsom New York 1996, Smögen och Umami Bomb. Systemet är enkelt; du tar en bricka, bestick och eventuell dricka (hörde jag vinlunch) och sedan beställer du din valda sallad. Du får en puck som blinkar när det klart. En foodcourt helt enkelt. Släpp prestigen, det är så härligt! När vi kom var det mycket folk och det kom fler några minuter efter så som alltid med lunchställen; satsa på att komma innan 12.00. Umami Bomb blev mitt val och mitt sällskap tog Harissa. Umami bestod av pulled pork, krispiga örter och lök, umamidressing, picklad gurka och riven pecorino. Bra balans mellan krispigt, mjukt och hårt. Det var verkligen en god sallad men allt var iskallt och det drar ner mitt betyg. Jag förstår att salladen är tänkt att serveras kall men ännu kallare än i ett kylskåp, är det verkligen meningen? Mitt sällskap hade precis samma upplevelse och med iskall kyckling och kikärter var det mindre kul. Prismässigt får du mycket för pengarna och jag kommer mer än gärna tillbaka för en sallad. Jag tänker att nästa gång ska jag beställa, läsa en bok och äta salladen en halvtimme senare. De enda som kommer bli sura är alla andra gäster som också vill ha plats att äta.
Frantzén, ett namn som många förknippar med en unik matupplevelse i den högre prisklassen har nu tagit över NK. Få kan ha missat det, hypen har varit enorm och förväntningarna inför första besöket var så höga att jag fick klä...
Visa hela »