Recension av Copine – av Josefin J.

Copine

Wow - såhär nöjd borde man alltid vara efter ett restaurangbesök! Älskade allt med Copine. Klev in i restaurangen, med ändå ganska höga förväntningar med tanke på tidigare omdömen samt att det är en känd duo som ligger bakom krogen. Restaurangen är fint inredd med marmor, men en ganska modern och anonym inredning. Dock är inredningen helt i min smak!
Vi började med att beställa dryck, då min vän skulle arbeta natt tog hon en alkoholfri GT som fanns på menyn smaksatt med bland annat enbär. Smakar givetvis inte helt som en vanlig GT men god. Plus för en restaurang som har lite roligare alkoholfria alternativ!
Förrätterna: första rätten var en rökt rotselleri med buljong på rotselleri, karamelliserad grädde och citronconfit - 5/5! Fantastiskt god, helt perfekt komponerad rätt och smakerna gifte sig fint med varandra. Förrätt nummer två som vi testade var inte riktigt lika bra - men fortfarande extremt god: ravioli med pecorino, ricotta, tryffel & svamp. 4/5 av mig men 3/5 av mitt sällskap som tyckte tryffelsmaken blev alldeles för mäktig. Enligt mig kan det inte bli för mycket tryffel :) Till huvudrätt åt jag ankan som serverades med hjärta och lever - aldrig testat ankhjärta men det var väldigt gott! Till det pumpa och rödbetor. Även denna rätt 5/5, ankan var perfekt tillagad, kan även tilläggas att jag är väldigt kräsen vad gäller anka. Det är således riskfyllt att beställa det, men då servitören rekommenderade ankan framför lammet vågade jag mig på att testa - och tur det! Den var oerhört mör och serverades med goda tillbehör, pumpan serverades både i hela bitar samt i puré-form. Rätten var även toppad med korianderfrön, vilket var perfekt då det bidrog med lite krispighet.
Efter att vi sett grannbordets desserter var vi inte sena med att be om en dessertmeny - och jag blev lika imponerad även här. Då jag älskar salted caramel blev det efterrätten "Choklad" - som bestod av glass, kaka, rispuffar med ett chokladtäcke som servitören sedan hällde den salta karamellsåsen över så att chokladen smälte. Efterrätten får 4/5 då det blev lite väl mycket choklad - hade kunnat vara vaniljglass till istället för choklad. Mitt sällskap åt efterrätten "Karameliserat äpple" - mandelkaka, havre och mousse på brynt smör. Provsmakade och ger den en klar 5:a.

Allt på Copine var verkligen bra och vi båda var otroligt nöjda med besöket! Även servicen - vår servitör var väldigt engagerad (utan att för den delen bli smörig eller påträngande). Finns inget att klaga på, rekommenderar alla att gå hit :) Jag själv kommer nog återkomma inom en snar framtid då jag är sugen på att testa deras lunchmeny också. Just det! Innan maten fick vi ett majsbröd som var fantastiskt! Är inte den som föredrar att äta bröd innan maten, främst då de ofta är så tråkigt bröd men wow! Detta majsbröd var magiskt.