Till Garba går du en fredagslunch när du är riktigt hungrig och vet att du kan ta en siesta efter. Jag får chansen att äta en fredagspasta-lunch på Garba när de håller till på Gamla Riksarkivet.
Det finns inte riktigt en meny och man blir serverad det som finns- vilket jag gillar. Vegetariskt alternativ finns.
Till att börja får vi först en sallad med massa fina, smakrika och peppriga blad, en len dressing och något knapprigt på toppen. Mycket olika konsistenser och smakerna sitter perfekt. Vi fortsätter sedan med en kopiös och mustig pasta med fänkålssalami, cocobönor, confiterad äggula och parmesan. Jag är mätt men kan inte sluta äta för även här sätts smakerna på ett sätt man inte kommer glömma.
Efter den enorma varmrätten kan man tänka sig att man ätit klart, men då är det dags för kaffe. Till kaffet serveras det små sockriga, perfekt runda och snygga (!!) munkar med marinerade körsbär.
Vi lämnar Garba med ett leende på läpparna, undrades om nästa Garba location och lovar att vi nästa gång kör doggybag- nu måste vi ta en tupplur.
Till Garba går du en fredagslunch när du är riktigt hungrig och vet att du kan ta en siesta efter. Jag får chansen att äta en fredagspasta-lunch på Garba när de håller till på Gamla Riksarkivet.
Svårrecenserat ställe och kanske är det närmare fyra eftersom jag gillar krögarna och deras sociala restaurangprojekt men vill inte skapa förväntningar.
Bakom Garba står kockarna Marion Ringborg och Linn Söderström och att just kalla det socialt restaurangprojekt betyder att de inte finns på en enda plats utan ute på turné, i olika kök eller kanske hemma hos dig.
Lunchupplägget är fräscha sallader och tillbehör samt en dagens rätt. Går hur bra som helst att få det vegetariskt, är inte ens en grej att be om utan det är smidigt. De kan sina kryddor och sina smaksättningar, bra såser med sting. Går också att fika dagtid och munkarna är MAGISKA, ät många.
Middagarna är sociala sammankomster där du sitter med andra okända vid stora bord. Kul tycker vissa som jag medan andra inte kommer gå hit.
Tycker absolut du ska börja med en lunch nu när de huserar på Gamla Riksarkivet för att sen boka middag. Är klart godkänt!
Svårrecenserat ställe och kanske är det närmare fyra eftersom jag gillar krögarna och deras sociala restaurangprojekt men vill inte skapa förväntningar.
Bakom Garba står kockarna Marion Ringborg och Linn Söderström och att just kalla det...