Recension av Jalvi – av Shahzad A.

Efter mycket fundering på var vi skulle äta idag efter vår utflykt så kom vi överens om att testa den nya restaurangen Jalvi som ligger i Solna. Precis vid stationen gatan ner mot Frösunda ligger Jalvi med några kundparkeringsplatser utanför dörren.

Väldigt välkomnande ljus och trevlig atmosfär, fräsch inredning och gott om plats.
Denna gång var det jag som fick bestämma vad vi skulle prova. Vanligtvis brukar vi över förrätten men då vi var jättehungriga började vi först med förrätten. Jag beställde Lahori dahi bara som var gjord av linser doppade i youghurt med chutney. Alltså jag kan vara ärlig med att säga har inte ätit så god Dahi Bara i Sverige förr. Så mjuka Bare med alla smaker för att göra den till den perfekta Dahi Bara. Pakistani Alo chana chat som är gjord på kikärtor och potatis i youghurt. Perfekt mjuka chana med youghurt och smak som väcker dina smaklökar. Bombay paneer chilli har aldrig sett någon restaurang i Sverige servera denna förrätt. Rostad paprika, paneer och lök i chilli sås och en blandning av sötsur kombination perfekt så god att det måste upplevas själv helt obeskrivlig.

Till maten blev det en Kyckling handi som oftast kallas men tillagas inte i den speciell grytan Handi som ger rätten dess namn. Denna handi var tillagad på det speciella sättet och smaken var som i hemlandet, det var inte den typiska varianter anpassad för västlänningar.
Min favorit blev Gunna Gosht som tillagas i en sten gryta. Även här var jag skeptisk om den skulle vara tillagad på rätt sätt eller eget påhitt. Men där hade jag fel gunna gosht serverades i en stengryta som den hade tillagats i. Fantastisk smak, otrolig mör lammkött med normal balanserade kryddor. Väldigt enkel kryddad ändock mycket smaklig. Denna får bli min personliga favorit.

Förutom maten så var personalen väldig trevlig kom och kollade läget då och då. Det fanns en kille där som jag tror var ägaren som också frågade hur maten var. Ska säga en sak det är inte så ofta någon är så mottaglig för omdöme. Men denne man ville gärna veta hur vi upplevde maten och allt annat.