Recension av K-märkt Garnisonen – av Agnes L.
Med Daniel Roos i spetsen så kan du vara säker på att du får både vackra och goda bakverk och äntligen slipper jag åka över halva stan för att äta med ögonen (och med munnen). Bredden på utbudet på Teatern går inte att klaga på och det är strategiskt smart att placera frestande bakverk vid utgången så både folk på väg till ICA för en trött tårta eller folk som är sötsugna efter en Porchetta från Mama gör ett köp på K-Märkt istället.
Herr Roos var själv inte på plats varken på lördagen eller på söndagen men med Nobelfesten rätt runt hörnet har jag förståelse för det. Speciellt med tanke på att du kommer kunna köpa Nobeldesserten här redan dagen efter.
Utbudet är brett av både bullar, bröd, choklad, matiga smörgåsar och så alla vackra bakverk. De serverar även frukost.
Servicen var lätt förvirrad och det var nog fem personer som jobbade i det lilla utrymmet men med så mycket folk på öppningsdagarna förstår jag det. Allt var nytt för alla.
Dottern och hennes kompis föll för en ljuvlig chokladbakelse fylld med crème brûlée och jag tog en cheesecake med krisp och hallon. Mitt lilla glas med cheesecake var krämig och god men deras bakelse var helt klart en vinnare. Chokladen var perfekt tempererad och det krämiga innehållet var sött och gott. En perfekt gå-bortpresent för 45kr styck.
Något som förvånade mig var det svaga bryggkaffet som nästan var genomskinligt. Jag tar det som en nybörjarmiss och hoppas att de skärper sig framöver. Med så goda bakelser måste de servera bra kaffe.