Recension av Kagges – av Daphne P.
Till Kagges går du en grå söndagskväll. Så fort du kliver in genom dörren är den gråa söndagskvällen long gone. Mitt sällskap och jag hamnar på Kagges när det är gästspel från Epok. Utan enorma förväntningar sätter vi oss vid vårt bord och får menyn förklarad. Personalen är personlig, genuint intresserad, väldigt närvarande men ändå inte för mycket.
Vi får in rätt efter rätt och varje gång säger vi alla i kör: den här rätten var den godaste!
Mycket av kvällens diskussioner innefattar betygsättning på rätterna men alla är överens om att det är för svårt för att allt var så gott. Godast och mest speciell är ändå den råmarinerade havskräftan med jordärtskocka, tomat, dill och bottarga.
Efterrätter brukar vanligtvis inte imponera på mig men den bakade chokladen med björnbär och kaffeglass är den perfekta avslutningen på denna middag. Vi promenerar igenom Gamla Stans gator lyckliga i både mage och själ och redo för en ny vecka!
Extra bra: oavsett var du sitter i restaurangen ser man in i köket!