Recension av Kalf & Hansen Mariatorget – av Agnes L.
Ekologiskt och närproducerat när det är som bäst.
Efter diverse lovord och vackra bilder på sociala medier var det äntligen dags att testa Kalf & Hansen.
Lokalen är liten och upptas av en stor delidisk där all mat förbereds. Där stod de två ägarna och en annan personal och var mycket upptagna med att förbereda lunchen men så charmiga, serviceinriktade och måna om att berätta sitt koncept. Det är så man får stammisar och jag hade gärna blivit det om jag inte är för rastlös för just det.
Jag tenderar att bli lite för exalterad över det här typen av koncept. Det är min passion för mat, miljö och ekologi som tar över. Jag lyckades tygla det ganska bra men inombords gjorde jag bakåtvolter och jublade.
Är du på väg någonstans så slink in här och köp en god ekologisk ingefärsläsk eller kanske en burk kryddor.
Du väljer utifrån de nordiska länderna där Oslo är sallad, Helsingfors soppa, Köpenhamn smörrebröd (så klart) och Stockholm med potatis.
Sedan kommer valet på typ av frikadeller. Jag tog med kött men mitt sällskap tog fiskfrikadeller och de såg också fina ut.
Det är mycket mat om man väljer Oslo och smakerna är både salta, sura och söta. Jag blev nöjd med min rätt, den är inte bara vacker utan även god. Jag blir lite extra glad när jag vet att maten jag stoppar i mig är framställd på rätt sätt. Till maten serverades ett riktigt gott lite kladdigt bröd som även den bakades på plats.
Vi kom redan kl 10.30 och när det var lunchdags var det kö ut på gatan så mitt tips är att komma tidigt eller sent.
Jag ångrar fortfarande att jag inte tog en Reykjavik. De små söta kokosbollarna såg magiska ut men det får bli nästa gång helt enkelt. För jag kommer garanterat tillbaka!