Kalf & Hansen Mariatorget

3,6
10 betyg
$
Hälsoinriktad restaurang
Kalf & Hansen
3,6
10 betyg

Hållbar matglädje med nordiska smaker

I en hörnlokal på Mariatorget serveras nordisk, vällagad och helt ekologisk mat i form av frikadeller för alla smaker och preferenser. Bakom krogen står ekokockarna far och son Kalf-Hansen, som vill skapa måltider som präglas av matglädje.

Att laga schysst, god, hälsosam mat är enkelt – i alla fall om du frågar gänget bakom Kalf & Hansen, och kanske särskilt grundarna och krogveteranerna Rune och Fabian Kalf-Hansen. Här satsar de fullt ut på nordiska och svenska smaker.

Säsongen styr vilka råvaror som finns på menyn, samtliga ekologiska. Lunchmenyn kretsar kring frikadeller och köttbullar som görs enligt eget recept och till dem serveras mängder av grönsaker, rotfrukter, såser, kryddor, tillbehör och bröd. Till kvällen utökas menyn med mindre pizzor, hantverksöl och naturviner. En kväll i månaden ordnas även vinkvällar. Här hittar du inget genmodifierat, glutamat eller annat fusk, och man väljer också bort råvaror med onödiga transporter. Glutenfritt och laktosfritt är heller inga problem.

Hörnlokalen på Mariatorget är ett ombonat tillhåll med växter i de stora fönstren, konstverk i taket, mönstrat golv och oväntade detaljer här och där. Sittplatser finns både i fönstret, kring borden framför bardisken och byggt på höjden på en av kortväggarna, där du kan spana ut över andra gäster som kommer och går. Till restaurangen hör också en mysig utservering som går att nyttja långt in på hösten. Liksom maten är även material och samarbetspartners noga utvalda. Självklart kan du hämta med dig maten och äta hemma eller på jobbet.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,6
10

Recensioner av Kalf & Hansen

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Wow! Var på ett spontant besök igår med min sambo då vi letade efter en ekologiskt/kravmärk resturang. Alltså wow. Trevlig stämning, väldigt god mat och dem hade till och med vin-afton. Går ni dit måste ni testa pizzan Södermalm - alltså...

Listad i: Eko

Inte bra, kall mat som skulle vara varm och råa linser. Kommer inte att besöka igen

Hit går du om du tycker om ekologisk, närproducerad mat för en rimlig peng. Mysigt hak och möjlighet att sitta ute under sommarhalvåret. Trevlig personal, samt lunchalternativ som funkar för de flesta.

Listad i: Södermalm, Lunch

Ekologiskt och närproducerat när det är som bäst.

Efter diverse lovord och vackra bilder på sociala medier var det äntligen dags att testa Kalf & Hansen.

Lokalen är liten och upptas av en stor delidisk där all mat förbereds. Dä...

Kalf & Hansen är ett utmärkt lunchställe. Fräsch mat till humant pris och alternativ som passar de flesta.

Superfräsch mat till vänliga priser. Mysig lokal där man sitter som på en trappa där man ser ut över den lilla lokalen. Även kul att se på hur kockarna arbetar och förbreder ens mat!

Riktigt trevligt litet hål i väggen, med roliga sittplatser i from av en trappa längs med ena väggen. Maten är riktigt bra ´nordisk snabbmat´ är deras grej – charmig kombo av nytänkande och traditionellt. Personalens flanellskjortor kommer frå...

God och fräsch mat i trevlig stämning. Stort minus är att de saknar kundtoalett och personalen hänvisar till offentliga sunkiga toaletten på Mariatorget istället som alternativ. Verkligen inte ok och drar ner rejält detta annars mycket bra ställe.

Kom ut med maten innan allt var färdigt. Lovade komma med resten men glömde det. Rotfrukterna var dessutom hårda och sega. Brödbiten en seg stackare den också.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,6
10

Representerar du Kalf & Hansen Mariatorget?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Kalf & Hansen Mariatorget?

På Kalf & Hansen Mariatorget serveras bland annat:

  • Veganskt
  • Vegetariskt
  • Glutenfritt
  • Svenskt
  • Skandinaviskt

Vilken typ av bar är Kalf & Hansen Mariatorget?

Vi har klassificerat Kalf & Hansen som:

  • Vinbar

Vad kostar det att äta på Kalf & Hansen Mariatorget?

Kalf & Hansen Mariatorget ligger i prisklassen Budget ($).

Finns det veganska rätter på Kalf & Hansen Mariatorget?

Ja, Kalf & Hansen erbjuder veganska rätter.

Har Kalf & Hansen Mariatorget vegetariska alternativ på menyn?

Ja, Kalf & Hansen Mariatorget har vegetariska alternativ på sin meny för dem som föredrar att äta köttfritt.

Var ligger Kalf & Hansen Mariatorget?

Kalf & Hansen Mariatorget ligger på Mariatorget 2, 118 49, Södermalm. I närheten ligger Mariatorget. Närmsta tunnelbana är Mariatorget (ca 200m).