Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Landet

4,0 • 4 recensioner
Landet

Restaurang Landet är en förortskrog med citytänk rätt igenom. Landet har två gånger blivit nominerad av prestigefyllda White Guide i kategorierna Årets miljöupplevelse (-06) och Årets serviceupplevelse (-07) . Dessa nomineringar knyter ihop säcken för vad ni kan förvänta er av ett besök på det före detta postkontoret. Är du förälskad i Landets lokaler är det möjligt att hyra restaurangens övervåning för events och privata fester, mer information om det finner ni på hemsidan (länk ovan).

På Restaurang Landet infinner man sig i en tvåvåningskrog med ett ambitiöst kök. Här sitter man skönt avslappnat och äter likaså i en omgivning som speglar ägarnas hängivenhet att få gästerna att trivas. Interiören är resultatet av de examinerade studenterna Kjerstin Björk, Hedvig Andersson och Tove Sjöberg från Konstfack 2004. De tre arbetar experimentellt i full skala, med sköna krockar mellan nytt innehåll och lokalens säregna karaktär för att skapa något som samtidigt känns tjusigt och rått men också vardagligt och kalasfint.

På Landet händer det mycket på en samma gång, den stora matsalen har många långa bord med en mingelvänlig bar och mot gatan har fasaden öppnats med ett nytt glasparti som bjuder in till "mys i soffhörnan". Många kvällar huserar klubbar på Landet och det är inte alls ovanligt att det blir lite dans på kvällskvisten. I baren finns otaligt med smarriga drycker så våga lita på bartendern eller välj en från drinklistan. Sommartid kan man äta, dricka och njuta i solen på Landets uteservering.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
19 nov 2018

Landet är ett av mina stammishak som alltid levererar god och prisvärd mat i en schysst atmosfär. Menyn är inte den längsta – men jag hittar alltid något som faller mig i smaken. Gillar även att det ligger en bit utanför innerstan, det gör stä... Visa hela »

19 sep 2016

En lokal favorit med opretentiöst barhäng och hög ambitionsnivå när det kommer till maten. Hamburgaren med tryffelmajonnäs är gulligt liten men extremt saftig och kommer med schysst bröd och ett hav av tjocka pommes som är gott kryddade.

16 jul 2018

Det är rena lyxen att ha en sån här bra och trevlig restaurang nära sitt hem! Landet har alltid levererat när jag varit där och på ett sätt är det synd att den inte ligger närmare stan så fler fick uppleva den här pärlan. Supergod o... Visa hela »

9 mar 2015

Landet är en grymt trevlig restaurang i ett relativt lugnt område som blivit hippare med åren. Konstfack ligger rakt över gatan och publiken är cool och medveten. Underbart med en hel meny där man blir sugen på allt och har svårt att välja. Att de des... Visa hela »

Så tycker pressen

4 av 5 · Aftonbladet · 2010-03-12

“Värt att ta en tur till Landet”

17 av 25 · Dagens Industri · 2009-06-06

“Landet har hittat, och lyckats bevara, en ambitionsnivå som med råge överstiger den hos de allra flesta kvarterskrogar”