Recension av Liberdade – av Fredrik J.

Liberdade

Vad länge man har gått och väntat på att något nytt ska öppna i dessa lokaler och det visar sig att det var på något gott!

Lokalen, som är uppdelad i två, är superfin med en bardel, restaurangdel och en loungetrappa däremellan.

Brasilianskt/japanskt känns spontant nästan svårt att uttala men eftersom nikkei och peruanskt/japanskt typ är household nuförtiden är det ju inte alls konstigt. (Apropå uttal ska man tydligen uttala ”Liberdade” typ ”Liberdadji”) Menyn består av ett flertal små- och medelstora rätter och några större varmrätter. Innan maten förklaras konceptet tydligt med en japansk misosoppa och brasilianskt ostbröd.

Jag testade fem av de mindre rätterna, från rökt pilgrimsmussla till friterad cassava, som alla var jättebra men egentligen bara edamamebönorna var överraskande goda. Två mellanrätter senare (pulpo och tempurafriterade grönsaker) var man proppmätt och konstaterade att pulpon och edamamen var magiska medan allt annat ”bara” var väldigt gott.

Servicen var bra rakt igenom och kändes väldigt proffsig men avslappnad. Till notan fick man kokos- och limeströsslad(!) sockervadd. Omöjligt att inte gilla.