Recension av Man in the Moon – av Agnes L.
Sparris på våren, smaka på det ordet. Visst rinner snålvattnet till? Precis så kände jag när jag läste om Man In The Moons sparrisveckor så tillsammans med en annan yummie mommy bestämde vi oss för att ha en tjejkväll och äta sparris. Jag har varit nyfiken på Man In The Moon och velat spana in ölutbudet ett bra tag.
Vi bokade ett bord en tisdagskväll. Utanför var det helt lugnt och som vilken tråkig och lite regnig vardag som helst men när vi kom så var mer som att komma in på en halvlivlig pub en torsdagskväll, jag gillade det direkt.
Vad jag däremot inte gillade var att vi blev som stående framför baren och bartendern gav oss inte en blick förrän han hade tid att prata med oss. Ett leende hade varit fint att få som visar att han sett oss. Vi blev placerade med menyer vid ett bord och sedan började vår väntan. Det tog tid att få beställa men sen kom både öl och mat fort. Vi fick också frågan om maten en gång men sedan var det helt tomt på service. När vi ätit upp och tallrikarna plockats bort så fick vi ingen fråga om dessert, kaffe eller en till öl. Jag hade lätt kunnat dricka en öl till så märklig service helt klart så jag förstår verkligen recensionerna om servicen här. Det är svårt att sätta fingret på vad som inte riktigt stämmer med servicen. Vår servitör var verkligen trevlig, kunnig och valde ut en passande öl till min mat men det var övriga som inte brydde sig och just bristen på attention.
Matmässigt hade vi ätit förrätt i form av pintxos så vi gick direkt på varmrätt. Vissa av sparrisrätterna gick att få både som för - och varmrätt och jag valde vit sparris med lufttorkad skinka, parmesan och ramslökshollandaise. In kom en stor portion med tjock härlig sparris. Sparrisen var fint kokt med bra textur och skinkan var god. Hollandaisen saknade både syra och smaken av ramslök var obefintlig. Det hade lika gärna kunnat vara spenat. Himla synd tycker jag, ramslök är löjligt gott. Generellt så saknade jag just syra i rätten och det blev lite väl fett och tjockt. Det kan vara det som gjorde att jag inte orkade äta upp.
Till maten drack jag, efter rekommendation, en Citrus Weisse som på egen hand smakade unken källare men i kombination med maten blev fantastisk.
Vi hade en trevlig kväll och jag kommer gärna tillbaka för att smaka mer på det otroliga ölutbudet, men inte i första hand för att äta mat. Jag skulle vilja bläddra i Vintagelistan för öl, 330 sorters lagrad öl på en lista jag inte ens sett. Wow är bara förnamnet.