Recension av Oaxen Slip – av Agnes L.
Slipen passar lika bra för en kärleksdate som en affärsmiddag.
Om du är där för en kärleksdate så välj den sena sittningen så ni kan sitta länge och titta in i varandras ögon och njuta av berusningen av mat och vin för det här är en upplevelse.
Att promenera ner mellan husen när solen långsamt sjunker ner över vattnet och komma in och mötas av en varmt mottagande och proffsig hovmästare är en fröjd.
Lokalen är gjord nästan enbart i glas så jag förstår recensionerna om solglasögon. Kvällstid är glaset däremot en del av upplevelsen. Höjden i taket gör att även om det är större, stökigare sällskap så blir det en intim upplevelse.
Vi börjar med en varsin lokal öl, Hökarängen IPA, fungerade förvånansvärt bra till tilltuggen sardiner i olja och brödet.
Det jag tyckte mest om med förrätten var att de flesta örter, skott och sallad är odlat och plockat själv. Trots att de lämnat ön håller Agneta & Magnus Ek fast vid sin tanke om att ta tillvara på allt. En grov kvist krasse var riktigt häftig!
Till varmrätt valde vi Entrecote för två och trots att både jag och mitt sällskap är bra på att äta lämnade vi alldeles för mycket mat, kanske borde vi tagit mindre tillbehör. Speciellt eftersom vi både tog in majonnäs och steksky & örtsmör.
Till förrätt och varmrätt drack vi viner som rekommenderades till oss och som sedan diskuteras fram med mitt vinkunniga sällskap. Oftast kan viner bli en kostsam historia men jag har ett tips: Ta ett något dyrare vin än du tänkt dig, oftast mer värde för pengarna och mindre påslag än de så kallade husvinerna.
Trots denna mättnad delade vi en chokladdessert och drack kaffe och cognac. Bra date, bra kväll och oklanderlig service.
Som pricken över i:et så fick vi efter middagen en guidning i Krogen, chokladrummet, chambré separéen och att se båda ägarna stå kvar sist och jobba tillsammans med personalen gjorde mig så imponerad!
Åt även julbord här och jag var nöjd, inte wow men nöjd. Finns nästintill allt du kan tänka dig och hemgjort, syltat, inlagt och bakat men det var något som saknades för att få den där juliga känslan jag söker när jag äter julbord.
Samtidigt finns det nog ingen som gör det bättre än paret Ek så gå ingen annanstans.
Måste boka in ett nytt besök nu känner jag!