Recension av Shanti Touch of Bengal – av Agnes L.
Mango Lassi, korianderdressing och gröna växter överallt, det klart jag är ett fan!
Shanti Soft Corner har varit mitt indiska ställe länge även om servicen får mig att vilja slå huvudet hårt i en vägg varenda gång jag är där. Med det sagt så hade jag inte så höga förväntningar inför mitt besök på Shanti Touch of Bengal.
Jag och mitt sällskap slank in spontant på en lunch då vi båda var för hungriga för att tänka klart och indiskt fungerar alltid. Vi blev fint bemötta så fort vi kom och instruerade att beställa i baren. Jag är löjligt lättpåverkad när jag blir tipsad om mat så jag valde den vegetariska grytan som fanns handskriven som dagens tips. Mitt sällskap tog in Palek Paneer.
Medan vi väntade på maten tog vi av salladen som ingick och det var här jag upptäckte den heta korianderdressingen. Tycker du om koriander kommer du bli glad och om du inte gör det så backa sakta därifrån. Mango Lassi ingår också i lunchen och den var smaskigt söt och god.
knappt tio minuter senare hade vi maten på bordet och det var lagom stora portioner mat. Min vegetariska gryta smakade mycket av spiskummin och hade både bönor och stora bitar broccoli. Jag tycker om när det fortfarande finns krisp i grönsakerna och med extra mycket koriander på toppen gjorde den mig glad. Mitt sällskap tyckte också om sin Palek Paneer.
Inredningen är så där skönt avslappnat med trä, tidningsurklipp på väggarna och mycket grönt överallt vilket skapar en varm miljö. Växterna kändes välskötta och det är en viktig sak att titta på. Omtanke om växter tyder på omtanke om sitt ställe.
Jag kommer helt klart gå tillbaka hit om jag är i området och sugen på god vegetarisk mat med lite annorlunda kryddning.