Shanti Touch of Bengal

3,8
9 betyg
$$-$$$
Indisk restaurang
Shanti
3,8
9 betyg

Ta ett avbrott från den helgjutna indiern och testa Stockholms första restaurang med bengalisk husmanskost. Prisbelönta Shanti Touch of Bengal är inredd som en orientalisk bazaar och tar dig raka vägen till atmosfären i Bangladesh.

Shantis syskonkrog Shanti Touch of Bengal flödar intrycken av gatuvimlet i Bangladesh. Här hittar du smart inredning och en exotisk matkultur som vi sällan kommer i kontakt med i Stockholm, trots att kockarna på våra indiska krogar ofta är just bengaler. Men Shanti Touch of Bengal levererar inte bara stans första bengaliska husmanskost; restaurangen har dessutom utsetts till Europas bästa bengaliska krog av Asian Curry Awards i London. Hit kommer du med andra ord för en äkta matupplevelse i en helt egen klass.

Visst finns det också många likheter med det indiska köket - flera smaker känns igen. En sak som skiljer den bengaliska maten från den indiska är att den bengaliska är mer grovhackad och inte innehåller röror och yoghurt i samma utsträckning som i Indien. På Shanti Touch of Bengal är maten dessutom hälsosamt tillagad på ayurvediskt vis utan smör. Indiska kryddor kombineras här med grönsaker från Bangladesh, som loa, papai och okra. Variationen är stor. På den långa menyn samsas tikka masala och tandoori med en ovanlig blandning kryddor, vegetariska alternativ, kycklingrätter, lamm, fisk och skaldjur. Eller varför inte riktig bengalisk husman; omelett eller telapiafisk i currysås, båda serverade med spicy sallad.

Shanti Touch of Bengal förlänger upplevelsen med bengaliska tidningar och färska örter som pryder omgivningen och skapar rätt atmosfär i vasastanskvarteret. Hit kommer du för en skön helhetsupplevelse oavsett tillfälle. Och skulle du inte orka hela matportionen finns det alltid doggybags, för din och miljöns skull.

Se även Shanti Katarina Bangatan, Shanti Soft Corner och Gossip

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,8
9

Recensioner av Shanti

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Mkt bra Indiskt - genuint och gott

Otroligt god mat! Mysigt ställe och snabb service! Bra uteservering också och perfekt läge på Rörstrandsgatan. Gå hit om ni gillar bengaliska och indiska smaker 😊

Mysigt ställe, fin service och så jävla bra mat.

Tog en lunch här vid halv 2 på eftermiddagen. Mysigt och trevligt bemötande. Beställde chicken tikka butter masala med vitlöksnanbröd. Min rätt kostade 99kr +25kr för brödet. Ingår mangolassi och kaffe till maten. Om man inte orkar äta ett hel...

Mango Lassi, korianderdressing och gröna växter överallt, det klart jag är ett fan!

Shanti Soft Corner har varit mitt indiska ställe länge även om servicen får mig att vilja slå huvudet hårt i en vägg varenda gång jag är d...

Jag älskar indiskt. Det här stället hade både känslan och god mat. Ganska hög ljudnivå men mysigt ställe.

Jag käkar vego och min rekommendation är palak paneer med nanbröd och ris. Hej himmelriket 😍 drick en öl av indiskt mä...

Gillar Shanti! Otroligt gott, men ibland är det lite rörigt när man bokat bord. Sist vi kom dit så hade dom inte bordet vi boket. Men den goda maten och mysiga stämningen väger upp.

Ett underbart ställe med otroligt god mat och mysig stämning! Här är servicen inte lika bra, stressad personal som serverar fel ibland, men dom är väldigt hjälpsamma om du påpekar detta och den goda maten ursäktar detta!

Dålig service och otrevlig personal.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,8
9

Representerar du Shanti Touch of Bengal?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Shanti Touch of Bengal?

På Shanti Touch of Bengal serveras bland annat:

  • Vegetariskt
  • Indiskt
  • Stark mat

Vad kostar det att äta på Shanti Touch of Bengal?

Shanti Touch of Bengal ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$)/Mellanklass ($$$).

Vilken typ av stämning är det på Shanti Touch of Bengal?

Vi skulle beskriva stämningen på Shanti Touch of Bengal som mysig och lite lugnare.

Har Shanti Touch of Bengal uteservering?

Ja, Shanti Touch of Bengal har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Har Shanti Touch of Bengal vegetariska alternativ på menyn?

Ja, Shanti Touch of Bengal har vegetariska alternativ på sin meny för dem som föredrar att äta köttfritt.

Var ligger Shanti Touch of Bengal?

Shanti Touch of Bengal ligger på Rörstrandsgatan 23, Vasastan. I närheten ligger Rörstrandsgatan. Närmsta tunnelbana är S:t Eriksplan (ca 300m).