Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Shanti Touch of Bengal

3,8
9 betyg
Redigera Shanti Touch of Bengal

Ta ett avbrott från den helgjutna indiern och testa Stockholms första restaurang med bengalisk husmanskost. Prisbelönta Shanti Touch of Bengal är inredd som en orientalisk bazaar och tar dig raka vägen till atmosfären i Bangladesh.

Shantis syskonkrog Shanti Touch of Bengal flödar intrycken av gatuvimlet i Bangladesh. Här hittar du smart inredning och en exotisk matkultur som vi sällan kommer i kontakt med i Stockholm, trots att kockarna på våra indiska krogar ofta är just bengaler. Men Shanti Touch of Bengal levererar inte bara stans första bengaliska husmanskost; restaurangen har dessutom utsetts till Europas bästa bengaliska krog av Asian Curry Awards i London. Hit kommer du med andra ord för en äkta matupplevelse i en helt egen klass.

Visst finns det också många likheter med det indiska köket - flera smaker känns igen. En sak som skiljer den bengaliska maten från den indiska är att den bengaliska är mer grovhackad och inte innehåller röror och yoghurt i samma utsträckning som i Indien. På Shanti Touch of Bengal är maten dessutom hälsosamt tillagad på ayurvediskt vis utan smör. Indiska kryddor kombineras här med grönsaker från Bangladesh, som loa, papai och okra. Variationen är stor. På den långa menyn samsas tikka masala och tandoori med en ovanlig blandning kryddor, vegetariska alternativ, kycklingrätter, lamm, fisk och skaldjur. Eller varför inte riktig bengalisk husman; omelett eller telapiafisk i currysås, båda serverade med spicy sallad.

Shanti Touch of Bengal förlänger upplevelsen med bengaliska tidningar och färska örter som pryder omgivningen och skapar rätt atmosfär i vasastanskvarteret. Hit kommer du för en skön helhetsupplevelse oavsett tillfälle. Och skulle du inte orka hela matportionen finns det alltid doggybags, för din och miljöns skull.

Se även Shanti Katarina Bangatan, Shanti Soft Corner och Gossip

Se även Shanti Classic, Shanti Soft Corner, Shanti Gossip Södermalm, Shanti Gossip Kungsholmen, Shanti Gossip Vasastan

Användarbilder på Shanti Touch of Bengal Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Shanti Touch of Bengal av Hanna T.
  • Bild från Shanti Touch of Bengal av Hanna T.
  • Tikka masala – Bild från Shanti Touch of Bengal av Mythu L.
  • Vitlöksnan – Bild från Shanti Touch of Bengal av Mythu L.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
11 jul 2022

Mkt bra Indiskt - genuint och gott

7 aug 2020

Otroligt god mat! Mysigt ställe och snabb service! Bra uteservering också och perfekt läge på Rörstrandsgatan. Gå hit om ni gillar bengaliska och indiska smaker 😊

10 feb 2019

Mysigt ställe, fin service och så jävla bra mat.

27 mar 2019

Tog en lunch här vid halv 2 på eftermiddagen. Mysigt och trevligt bemötande. Beställde chicken tikka butter masala med vitlöksnanbröd. Min rätt kostade 99kr +25kr för brödet. Ingår mangolassi och kaffe till maten. Om man inte orkar äta ett hel... Visa hela »

17 feb 2020

Jag älskar indiskt. Det här stället hade både känslan och god mat. Ganska hög ljudnivå men mysigt ställe.

Jag käkar vego och min rekommendation är palak paneer med nanbröd och ris. Hej himmelriket 😍 drick en öl av indiskt mä... Visa hela »

23 jun 2015

Mango Lassi, korianderdressing och gröna växter överallt, det klart jag är ett fan!

Shanti Soft Corner har varit mitt indiska ställe länge även om servicen får mig att vilja slå huvudet hårt i en vägg varenda gång jag är d... Visa hela »

16 mar 2018

Gillar Shanti! Otroligt gott, men ibland är det lite rörigt när man bokat bord. Sist vi kom dit så hade dom inte bordet vi boket. Men den goda maten och mysiga stämningen väger upp.

26 apr 2018

Ett underbart ställe med otroligt god mat och mysig stämning! Här är servicen inte lika bra, stressad personal som serverar fel ibland, men dom är väldigt hjälpsamma om du påpekar detta och den goda maten ursäktar detta!

17 feb 2020

Dålig service och otrevlig personal.

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.