Recension av Vanak – av Daniel S.

Vanak

Åhåå, jag har inte ätit persiskt mer än hos någon barndomsvän förut och då inte tänkt på det något mer än "mat som går att äta".

Nu när jag kommer in i en gigantisk restaurang som är redo för säkert 250 personer och med häftiga väggar (inte alls som dom beskriver persiska restauranger i South Park, guld och turkos överallt) utan här befinner man sig i en miljö som känns som en mänskligt gjord grotta och på varje vägg har dom skapat ett litet konstverk i denna grotta.

Maten blev Makhsos Vanak, som var en väldigt generös rätt för två, med 4 olika spett (kyckling,färs,oxfilé och något mer) grillad tomat, ett platt ojäst bröd och saffransris, smakerna hittar hem med många fräscha smaker och inget som har någon direkt hetta, men allt är mört och saftigt, jag saknar inte ens såsen som jag är så van vid att ha till maten!

Här tror jag att dom som ätit persiskt stormtrivs, för det är vällagad mat och för er som inte ätit persiskt tidigare bör ge det en chans.