Om Katrine
Hälsingetös som lever med en Gävlebo i Stockholm. Tillsammans samlar vi på matupplevelser. Vår bucketlist består av restauranger. Vi har ett stort vinintresse, så pass stort att vi pluggade till sommelierer
Saker jag älskar
Lite klyschigt, men min familj. Sena ljumna sommarkvällar med min sambo. Tidiga mornar med min mamma och pappa då vi samtalar om allt och inget.
Intressen
Mitt liv är mat. Utan mat och dryck, inget liv. Jobbar i restaurangbranschen så andas mat. Tränar gärna likaså umgås med vänner (då gärna över lite god mat och dryck). Reser när tillfälle ges och då spelar maten en stor roll
Drömde om att plugga till sommelier, nu har jag gjort det
Mitt livs sista måltid
Ge mig Kalix löjrom och champagne så dör jag lycklig
Något udda om mig
Udda? Men väljer hellre salt än sött till dessert. Ost framför allt.
Därför ska du läsa mina recensioner
Är i branschen det kan synas i recensionen, är kritisk ut i fingerspetsarna. Då jag har allergier spelar det in i hur jag upplever besöket och mottagandet. Hur säker jag känner mig
Favoritkök
Nordiskt. Men har en kärlek till det jamaicanska köket. Sen finns det någon som inte älskar Italiensk mat?
Platser jag älskar
Vår balkong. London. Min hemby i Hälsingland. Jamaica.
Hade jag haft en superkraft önskar jag att det var
På jobbet; Att jag kunnat klona mig. På en utekväll; Att jag kunnat trolla bort mina allergier
På en fredagkväll hittar du mig förmodligen
Antingen hemma i köket/balkongen eller ute på någon restaurang. Agrikultur skulle det kunna vara
Smeknamn
Fröken Loo
Bästa matminnet
Svårt att välja en.
Frantzen var en upplevelse i sig, men Gastrologik lämnar en inte oberörd sen middagarna på Agrikultur står alltid högt.
Att sitta på stranden på Jamaica och äta nygrillad jerk-chicken likaså. Och att sitta i en gränd i Italien, äta ost och chark, dricka ett rödvin kan just då vara bäst. Det är stunden. Mammas stekta strömming en ljummen midsommarkväll är också något extra.
Värsta matminnet
När vi åt på en En-stjärnig restaurang i Alba i Italien, katastrof! Det är verkligen skillnad på stjärnkrogar i Europa.
Vad jag värdesätter mest på restaurang
Att maten är lagad med hjärtat. Att de hanterat råvaran med kärlek. Att kockarna är engagerade märks på tallriken. En trött kock levererar trött mat.
Sen att servicen ligger på topp att gästen sätts i första rummet.
Vem jag helst äter mat med
Min sambo
Drömperson att bjuda på middag
Min morfar (han dog när jag var 13, 20 år har gått och jag saknar honom så mycket)
Högst på min bucket list
BOKA i Chicago. NOMA i Danmark. ASKA. DILL. MAEMO
Drömresemål
Jamaica alla gånger. Vill alltid tillbaka dit.