Jag älskar drinkar. Men jag älskar verkligen mat också. När jag startade Penny & Bill ville jag hitta en gren i vårt DNA-träd som skulle vara annorlunda. Vi är så otroligt bortskämda med grymma barer i Sverige vilket gör det svårare att stå ut och nå igenom som något annat. Jag har sett försök till att kombinera mat & cocktail men inget som har varit helhjärtat eller inbundet i vad etablisimanget faktiskt gör. Här kände jag att det skulle kunna vara intressant och en utmaning.
Göscevice med spritärta, isört, ringblomma
tillsammans med
Floresta - Grand Cru riesling, Novo Fogo cachaca, gentian, isörtsstam, honung,
ingefära, lavandel, citrus - färgas med rödbeta.
För att göra det enkelt att förstå vad det handlar om så är det att smakmässigt kombinera mat och dryck. Precis som att rekommendera ett glas vin till en maträtt, en öl, ett glas portvin eller vad som. Det fantastiska med cocktails är att du kan gå in och skruva på mängder av nyanser som du inte kan göra med tex vin. Det är otroligt kul, väldigt svårt men utvecklande som tusan.
Makrill grillas på kolgrilled med färskt enbärsris,
serveras med ämnesgurka och grillad citron
tillsammans med
Otto's Journey - Brooklyn gin, Otto's rose vermouth, Del Maguey Mezcal,
Chartreuse, lemon husk, orange bitter
Kokosglass, blåbär, bärkompott, frystorkade blåbär, maräng
tillsammans med
Coopers Punch - Highland Park single malt, overproof rum, port wine, chai tea,
lime, blackberry, p&b bitter, nutmeg
Bilder, mat, cocktails - Vad mer behövs för en söndag? Ses snart.