Champagne

Bildskön måndag - Cocktails - Penny & Bill's Menu

Man känner verkligen att hösten dragit igång. Det är verkligen fulle rulle på alla möjliga sätt. Men att kika på lite bilder, få lite inspiration och drömma sig bort till helgen som kommer strax, det har vi alla tid för.

 

 

Booty Bay - House blended dark rum, sweet vermouth, cacao,
honey, banana, campari, p&b bitters

En manhattan variant där basen görs av en blend av olika romer. För dig som tycker om spritigt, lätt sött men en komplex smak berg och dalbana så är detta något som värmer dig gott.

 

 

Jugo de Jimadores - Tequila blanco, aqvavit, elderflower, verjus, mandarin,
peychaud bitter, saline solution

Det är verkligen inte alla som gillar Tequila men för dig som älskar klassikern Margarita är detta ett måste. Tydlig agave blandas upp med båda Hallands fläder och fläder likör, frukten förstärks av mandarin och syra från verjus. Sen färgar vi denna drink med ett blad rödkål - Hur går det till? Inte super konstigt egentligen. Jag blandar spriten först, men inte för 1 drink, utan för flera och sedan låter jag ett blad rödkål ligga i vätskan i ca 1 timme.

 

 

Go naked or go home - Naked Grouse, fermented raspberry,
fino sherry, lemon, Champagne

Vi har stängt söndag-måndag på baren och något som tyvärr alltid händer är att när kvällen är slut på lördag har vi ofta öppet vitt vin. Det kan vara öppen Champagne, Cava eller vad som. Tyvärr kan vi inte servera det på tisdag, kolsyran har ju försvunnit, vinet kan ha oxiderats men istället för att slänga det använder vi det för att göra ett hallonsocker. Vi blandar allt "dåligt" vitt vin, tillsätter hallon och låter det fermentera. Sedan silas bitar bort och vi blandar drinken. Fruktigt, bubbligt och omtyckt av alla, även de som "inte gillar" whisky.

 

 

Nuts & Bolts - Islay whisky, Cognac, over proof rum, cacao blanc,
coconut fat mandarin, p&b bitters

Här har vi en Old Fashioned variant som varit med på menyn sedan dag 1. Jag tror vi tillhör ett av de kontona som säljer mest Islay whisky i Sverige pga av denna drink. Jag "tvättar" whiskyn med kokosnötsfett, vad det innebär är att jag tillsätter en struktur i vätskan, i detta fall fett. En helt grym drink om jag får säga själv. Denna måste testas.

 

Så, jag ser fram emot att ge ut et nytt recept i dagarna. Stay tuned min vänner. Tack för att du läste.

 

;
Foodtail - Food + Cocktail - Mat och Cocktail i kombination - Inspirationssöndag

Jag älskar drinkar. Men jag älskar verkligen mat också. När jag startade Penny & Bill ville jag hitta en gren i vårt DNA-träd som skulle vara annorlunda. Vi är så otroligt bortskämda med grymma barer i Sverige vilket gör det svårare att stå ut och nå igenom som något annat. Jag har sett försök till att kombinera mat & cocktail men inget som har varit helhjärtat eller inbundet i vad etablisimanget faktiskt gör. Här kände jag att det skulle kunna vara intressant och en utmaning.

 

Göscevice med spritärta, isört, ringblomma

tillsammans med

Floresta - Grand Cru riesling, Novo Fogo cachaca, gentian, isörtsstam, honung,
ingefära, lavandel, citrus - färgas med rödbeta.

 

För att göra det enkelt att förstå vad det handlar om så är det att smakmässigt kombinera mat och dryck. Precis som att rekommendera ett glas vin till en maträtt, en öl, ett glas portvin eller vad som. Det fantastiska med cocktails är att du kan gå in och skruva på mängder av nyanser som du inte kan göra med tex vin. Det är otroligt kul, väldigt svårt men utvecklande som tusan.

 

Makrill grillas på kolgrilled med färskt enbärsris,
serveras med ämnesgurka och grillad citron

tillsammans med

Otto's Journey - Brooklyn gin, Otto's rose vermouth, Del Maguey Mezcal,
Chartreuse, lemon husk, orange bitter

 

Kokosglass, blåbär, bärkompott, frystorkade blåbär, maräng

tillsammans med

Coopers Punch - Highland Park single malt, overproof rum, port wine, chai tea,
lime, blackberry, p&b bitter, nutmeg

 

Bilder, mat, cocktails - Vad mer behövs för en söndag? Ses snart.

;
Bildskön måndag - Inspiration, Drinkar, Fotografi

Nu har vi hunnit fotografera ännu fler drinkar. Överst visas Warwick Valley - Brooklyn gin, Italicus rosolio de bergamotto, Rinamato white americano, lime sherbet, kaffir lime. En tydligt Sour med super frescha citrus toner, lätt kryddigthet och intressant doft av kaffir lime.

 

 

Coopers Punch - Highland Park single malt 12y, overproof rum, port wine,
blackberry, chai tea, nutmeg, p&b bitter

 

 

Rebel Yell - P&B house blended whiskey, Mancino rosso, Champagne, Fernet Branca, muscovado, cloves, saline solution, p&b bitter

 

 

Bring your A game - Kosque aged gin, Ocho Tequila reposado, Cynar,
timut pepper, p&b bitter

 

Tack för att du läste. Om du undrar något tveka inte att skriva.

;
Recept på French 75 - Alltid lika uppskattad

Funkar varje gång, varje dag. Vuxenlemonade med lite fizz. Drinken hittas så långt tillbaka som kring Första Världskriget - en tidig version skapades 1915 på New York Bar i Paris - Senare kallad Harry’s New York Bar. The combination was said to have such a kick that it felt like being shelled with the powerful French 75mm field gun.

Första gången i tryck, Harry's ABC of Mixing Cocktails, 1922 edition, by Harry MacElhone

 

Ingredienser

  • 30 ml Gin
  • 30 ml citronjuice
  • 20 ml sockerlag
  • 80 ml Bubbel

Blanda gin, citron och sockerlag i shakern. Tillsätt is och skaka ordentligt. Sila upp i ett champagne glas och slå på bubbel. Garnera gärna med ett körsbär.

Läs mer om vilka barverktyg som är bra att ha hemma.

Eller ladda ner mitt snygga recept här som du kan printa ut och ha på kylskåpet t.ex.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

;
;