Innersta tankar och personliga anteckningar

Det snurrar otroligt mycket i min hjärna just nu. Tankar, känslor, stress. Jag delar ju inte med mig allt i bloggen, men jag reflekterar mycket kring om jag borde göra det. Jag älskar att läsa om när andra delar med sig, eller helt enkelt bara säger som det är. Jag är en person som annars öppenhjärtligt gärna delar med mig, det finns få ting jag inte kan tala om, och att skriva om det är teraputiskt. I mina mobilanteckningar kan man hitta en hel del... men att skriva om det på bloggen kräver ändå eftertänksamhet. Vad kommer ni tycka? Hur kommer jag framstå? Tänk om ni inte gillar det? Hur kommer min familj känna? Arbetsgivare? Folk i mitt nätverk? Vänner? Samtidigt tror jag väldigt starkt på att uttrycka vem man är, vad man står för, vad man går igenom, känner, tänker - det är ju så jag hamnat där jag är idag, och det känns som att man skall våga uttrycka sig utan att bli dömd.

Anledningen till att jag inte gjort det är för att det (som det så ofta är i livet) är andra inblandade, och jag vill inte att någon ska känna sig utlämnad. Jag har både pratat med Agnes (min fina bloggkollega) och läst hennes öppna inlägg på ämnet, och är helt överens med henne om vikten av att vi delar saker med varandra, pratar, är ärliga. På så sätt kan vi hjälpas åt, och må bättre.

Skulle ni vilja ha mer öppna inlägg? Kommentera, så ska jag fundera över hur jag skulle kunna göra detta på ett bra sätt.

Jag har haft svårt att komma ner 100% i varv den här sommaren, jag har svårt att läsa ut böcker (brukar vanligtvis streckläsa 5-10 st varje sommar) och bara slappna av. Jag har svårt att inte jobba, min hjärna går på högvarv och kommer alltid på saker jag borde göra. Mitt jobb innebär ju också idag att jag alltid jobbar lite grann, även om det betyder att jag kan jobba från landet, båten eller på semester utomlands. Det är svårt att ha helt ledigt när man inte jobbar måndag till fredag, nio till fem - ofta sitter jag och jobbar sent på kvällarna (för att jag skriver och producerar som bäst då) men jag älskar också det! Det är ingen annans "fel" än mitt eget, och jag vill verkligen inte ha det på något annat sätt.

Jag vill prestera hela tiden, alltid finnas tillgänglig, vilket gör det svårt för mig att stänga av och bara känna att jag inte måste svara eller göra något. Men det är inte så lätt eftersom min hjärna vill något annat, och dessutom tycker jag att det är roligt! Det kommer några idéer i timmen, ett par ”just det” som måste göras, en bild som borde redigeras och ett blogginlägg som hade vart bra om jag skrev. Jag vill betona, jag älskar det jag gör och jag vill inte ha det på något annat sätt, jag är så glad, tacksam och stolt över där jag är idag (och det jag jobbar mot). Stressen ligger hos mig, min förmåga att inte kunna koppla av när jag faktiskt borde, stänga av hjärnan och vara i nuet, och det behöver jag ta makten över.

Jag är en kontrollmänniska, och mår som bäst när jag har översikt, därför är det bra för mig att ha en plan, struktur och ett organiserat kaos (jag är inte så mycket perfektionist). Jag drivs av idéer, och att få saker och ting gjorda. Jag älskar känslan av att kunna checka av, komma vidare, vara effektivt. Tänkte därför försöka strukturera mig under veckan, och startskottet går i och med att jag delar med mig av dessa tankar och anteckningar samt min att göra lista här i bloggen. Kanske blir jag extra motiverad då!

MIN ATT-GÖRA-LISTA:

Gör ett collage
Henrietta skrev att hon under en punkt i livet gjorde ett collage över hur hon ville att hennes liv skulle se ut, allt ifrån jobb till bostad och kille. Detta lät inspirerande, eller åtminstone väldigt roligt! Jag älskar collage, jag har flera pärmar med utklippta tidningsbilder och jag klippt och klistrat med. Numera blir det mer digitala collage, men hur som kan en moodboard verkligen demonstrera hur man vill ha saker och ting...

Gör en lista
Om collage visuellt får bli min målbild, så vill jag parallellt skriva upp saker jag behöver göra, vill göra, och önskar åstadkomma. Jag lever mitt liv efter listor, men ofta mer kortsiktiga, det är så jag strukturerar mig. Så varför inte strukturera upp livet? Älskar listor!

Säg saker högt
Berätta för folk i min närhet om mina ambitioner och drömmar och våga dela med mig av saker med folk jag stöter på! Man vet aldrig vad det kan leda till. 

Träning
Jag har gett mig själv till 1 september, sen är det dags. Jag har sagt upp mitt medlemskap på gymmet jag gick till, och ser mig nu om efter något nytt. Varit lite sugen på Fitness Collection, någon som har erfarenhet? Men tills dess, promenera! Trots att jag älskar att promenera i naturen har min låga energi (och de höga temperaturerna skall tilläggas) gjort att det inte blivit av nästan alls. Just do it!

Rutiner
Detta är A och O i livet för en som mig. Även om det inte finns något bättre än att lulla runt i pyjamas eller bikini hela dagarna, äta lunch till frukost och dricka vin om kvällarna så får det sina konsekvenser. Det räcker nog med att återinföra lite tider som när man äter frukost, lunch och middag, ta upp mina ”spa sundays” igen där jag får rå om mig själv och min kropp och tänka lite mer kosten, byta ut en glass om dagen mot frukt och smoothies.

Bostad
Boka in möte med min mäklare. Om allt går som jag vill ska jag sälja min lägenhet och köpa ny. Hoppas.

Garderoben
Jag har varit väldigt duktig med att rensa min garderob det senaste året, mycket tack vare att jag flyttade från villa (där det inte finns någon hejd på hur mycket man kan få plats med) till stan för två år sedan. Men mest har jag kommit till insikt om att jag vill ha en minimal garderob. Jag vill att valet att kläder skall vara superenkelt på morgonen, jag vill veta vad som hänger i min garderob och jag vill bara ha plagg jag älskar, det vill säga: vita skjortor, mjuka tröjor, sköna jeans, snygga boots, skräddade kavajer och baskläder i kvalité. Det är dags för ännu en rensning och försäljning, håll utkik här eller på Instagram om du är intresserad av att fynda!

Karriär
Jag behöver sätta mig ner och ha en konferens/workshop med mig själv. Hur kan jag bli bättre på det jag gör? Vad behöver jag förbättra? Vad vill jag göra mer av? Vad är mina mål? Här ingår även bloggen! Ni får gärna kommentera om det finns något ni vill se mer/mindre av eller om ni har några speciella önskemål. Jag behöver få en överblick och skapa någon slags strategi för mig själv. Jag är ju även redaktör på Thatsup - finns det något ni skulle vilja se mer av där?

 

PS. Jag har korrat detta inlägg säkert 20 gånger men varje gång jag ska spara så blir det problem (error) - hoppas därför ni har överseende med om ni hittar en fel, men så är ju detta en blogg också.

Skriv en kommentar

Bra, bra, fortsätt med du är på väg till❤️❤️❤️Nya möjligheter och överraskningar dyker säkert upp på vägen😍

Agnes L.

Linn, det är fint att dela om det känns bra.
Vet också exakt vad du menar med att alltid jobba lite. Kan rekommendera att hitta ett sätt att stänga av. Min varningsklocka brukar vara just att inte kunna läsa klart böcker. Kram

Ida B.

Duktiga du som tar tag i det som är viktigt, dig själv! Att stänga av telefonen när man ser en film eller serie gör mycket för mig ❤️

Kommentera