Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
Att lämna Thatsup

För en vecka sen jobbade jag min sista dag på Thatsup, så himla konstigt. Jag vet knappt var jag ska börja men tänkte mest för mig själv skriva ner min relation med Thatsup. Den började inte så självklar som många tror.

Vintervår 2014 började jag på Yelp och en av de nöjesbloggar/kalendarium/Stockholmssajter jag höll koll på var just Thatsup. Eller som det hette då: Whatsup Stockholm. Jag gillade sidan eftersom den alltid var uppdaterad med vad som hände just nu. Även sånt som låg utanför det som alla andra skrev om som gömda klubbar, off beat event osv. Perfekt helt enkelt. Sen hände något.

Whatsup bytte namn till Thatsup och blev "som Yelp fast blå" som både jag och Yelp-communityt tyckte. Det blossade upp ett kort krig på Instagram som jag snabbt valde att ignorera. Jag gick dock knappt alls in på Thatsup efter det, intressant så här i efterhand.

Sen la Yelp ner hela sin internationella marknadsförings- och communitysatsning november 2016 och Adam (VD och grundare på Thatsup) var den som först hörde av sig. Vi tog en trevlig lunch där jag blev erbjuden rollen som Community manager "fast typ inte nu". Jag tackade nej men sa att jag gärna är med på ett hörn. Jag är glad att det blev så.

Hörnet blev lite större med tiden och hösten 2017 var Thatsup redo att anställa. Rekryteringsprocessen var kul men mest kul var det att Ida som nu kickar ass som Thatsup CM liksom gled in på sidan och tog/fick rollen. Jag var med som hennes coach/bollplank och tyckte att Thatsup mer och mer verkade vara en plats jag ville vara på. Om det fanns något passande så klart. Det fanns det!

Målet var en internationell satsning och det var både spännande och roligt att sätta planer. Nu kan allt hända i ett företag och utmaningarna blev helt annorlunda än det var tänkt från början men jag har haft otroligt kul med att sätta rutiner, strukturer och annat som säkert komma ta Thatsup utomlands inom ett par år.

Min resa fortsätter på annat håll just nu men kanske kanske finns det en plats för mig att fortsätta följa med på Thatsups resa framåt.

Bloggen finns kvar så länge och kanske händer det ännu mer med den. :-)

Tack Adam, Jungan, Ida och hela gänget på Thatsup. Kram!

Alla bilder i inlägget är tagna av Fredrik Rollman - en eminent fotograf som du vill använda på din nästa plåtning.

Min mormor eller tänk om det här var sista gången vi sågs

Min mormor Siri fyller 96 år i augusti i år. Wow! Hon har ändå snart levt i 100 år. Tänk allt hon har fått uppleva. Det är fantastiskt.

Det är ändå inte känslan av att det är fantastiskt som jag har just nu sittandes i bilen söderut. Det är liksom en sorg eller lite ångest över att det kanske är sista gången vi sågs. Kanske var det sista gången vi bodde över i mormors hus då hon börjar bli rätt ofärdig och behöver flytta in på ett hem. Oftast är det hon och hunden och hjälp av hemtjänsten 5 gånger om dagen. Ensamt är bara förnamnet. Jag önskar jag bodde närmare så jag kunde vara där en gång i veckan. Behöver liksom bara vara en fika, en lunch, ett samtal eller en kram. Att vara i slutskedet av sitt liv och känna ensamhet tycker jag är hemskt.

Hon har överlevt alla liksom. När hon växte upp hade hon sju syskon, sen fick hon fyra barn med sin kärlek och de har i sin tur fått 11 barn och sen 18 barnbarnsbarn (hittills). Nu har syskonen dött, även kärleken och ett av barnen. Sorgligt att vara den sista kvar. Vi pratade dock en hel del om hur många som har fått liv av just mormor och morfars kärlek. Älskar det.

Jag längtar redan till sommaren och jag hoppas verkligen mormor finns kvar då. ‚̧ԳŹ‚̧ԳŹ‚̧ԳŹ

Kom ihåg att jag som alltid är mer aktiv på Instagram.

Grönkål med apelsin- och Sichuanpeppar

Hörni, gör den här dressingen till din grönkål nu!

Reducera 1 liter apelsinjuice till 1/4 tillsammans med en bit bra kanel, en halv näve sichuan, champagnevinäger och socker.
Mängden är en smaksak.
Dressa med salt, svartpeppar och olivolja.
Blanda med grönkål och filead apelsin.

Njut!

Receptet är frånHerrängens Gård, ett helt fantastiskt ställe i Älvsjö.

Jag har varit mamma i 9 år

Nio år, det är en halv evighet på ett sätt och bara ett andetag på ett annat. Jag minns mitt liv innan Miriam men det var inget liv. Det var när hon kom som jag kunde förstå den där djupa rena kärleken. Kärleken till mitt barn.

Varje år har haft sin charm; som när hon vid 9 månaders ålder bestämde sig för att börja amma igen (hon hade slutat vid 6 månader) och blev arg när det var tomt. Eller som när hon rotade igenom min väska vid ett års ålder och hittade mitt läppglans. Sen den dagen fick jag aldrig ha läppglans ifred. Egentligen knappt numera heller.

Jag minns också alla våra resor ihop. Hur hon stod på en Grand Cru-odling i Champagne och ogillade druvorna, när hon dansade sig igenom Boardwalken i Santa Cruz med århundradets dyraste ansiktsmålning på sig.

Resan till kinesiska muren är bäst. Vi sa att hon kunde vänta nere så gick jag och Stefan upp i omgångar. Efter en kort stund hör jag hennes rätt bestämda röst. Då har alltså Miriam - nyss fyllda fem år, klättrat upp för trappsteg lika höga som hon själv. Sådan är hon, alltid kavat och orädd.

Jag har lagt upp en höjdpunkt på Instagram som heter Miriam 9 år. Titta på den. ‚̧ԳŹ

Det senaste 2 åren har varit en prövning för oss alla men mest för henne. Att få en lillebror och samtidigt se den hon trodde var en nära vän vara med om att frysa ut och inte vara hennes vän när det väl gäller har varit svårt. Vi är inte ute ur det ännu men i hennes samtalsterapi får hon bra redskap för att hantera det och förhoppningsvis så blir det ett naturligt avslut när trean tar slut.

Miriam - min älskade Miriam. Tack för att jag får vara din mamma.

Årets julklapp till matnördar

Och egentligen till alla som gillar riktigt bra kokböcker, det svenska hantverket och går igång på SNYGGA SAKER. För på riktigt, boken är så snygg att jag går sönder lite och dregglar.

Det är alltså Pontus Frithiof som tillsammans med Tor Stålhandske skrivit kanske den bästa boken om husmanskost. Bilder av briljanta Pål Allan, Pontus Frankenstein ha designat den och andra begåvade människor har på något sätt satt sin prägel på boken.

Boken väger 4kg och är allt du behöver för att göra olika typer av strömming (Tor har vunnit SM i strömming), rotmos, svensk hamburgare, kalvdans och många många andra rätter. Läs och njut.

Jag minns Pontus förra kokbok som släpptes 2004. 2004 blev den årets kokbok i Sverige och 2005 blev den världens bäst designade kokbok. Du kan ju förstå att den här boken är ännu bättre.

Varför är det då årets julklapp? Snälla, läs anledningarna ovan. Löp och köp. Den släpps nu i helgen och kan köpas på Pontus kanaler online + på NK. Den kommer bara släppas i den här upplagan: totalt 10000 böcker. Jag har en, det borde du också ha.

Jag fick testa lite mat från boken igår: kall inlagd kräftströmming, gäddqueneller med vitvinssås, blodpudding, rotmos med fläsklägg och skånsk äppelkaka med tjock vaniljsås. DOG AV LYCKA, åt också kött då. Väljer ALLTID mina stunder att äta kött.