Restaurangrecension | Bianchi Café & Cycles

Bianchi Café & Cycles är en medelhavsinspirerad restaurang som osar italienskt. I en stor lokal mitt på Norrlandsgatan (mitt emot MOOD Stockholm) ryms en restaurang och bar med en lyxig cykelbutik. Inredningen är helt i min smak. Snyggt läder, sten och marmor, brunt trä och naturnära färgtoner. Menyn är medelhavsinspirerad med mycket italienska rätter. Här finns flera pizzor, pasta, risotto, gnocchi, sallad, fisk, skaldjur, kyckling och kött. Bland smårätterna kan man till exempel beställa Burrata med tryffel, kycklingkroketter och parmesanpotatis. Här finns ett stort urval av viner från främst Italien, öl, cocktails, grappa och kaffe.

Under mitt besök delade jag och mitt sällskap på flera rätter så att vi skulle få uppleva så mycket som möjligt. Vi åt Burrata med tryffel, Kroketter på konfeterad kyckling, Bianchis parmesanpotatis, Salame al tartufo, Kyckling rostad i vedugn, Pasta med svamp, Stekt skrei, Het soppa på pumpa, Skaldjursrisotto och Strade Bianche (vit pizza).

Burratan med tryffel var helt fantastiskt, hade kunnat sleva i mig flera stycken. Även kycklingkroketterna och parmesanpotatisarna var väldigt goda! Jag åt såklart inte av tryffelsalamin då jag inte äter kött. Av varmrätterna var svamppastan, kycklingen och skreien mina favoriter.

Det faktum att det ligger så centralt är ett stort plus då det är ett ställe man enkelt kan slinka in på. Interiören är modern, mysig och snygg och välkomnar avslappnat häng så väl som mer uppstyrda luncher eller middagar.

Mitt betyg för Bianchi Café & Cycles

Allt som allt känns det här som en cityfavorit! En bred meny med något för varje tillfälle. Snygg interiör, lugn och avslappnad stämning och härlig personal. Atmosfären känns perfekt för att sitta och jobba med en kaffe, ta en after work, äta lunch eller middag.

Mat: ++++
Miljö: ++++
Pris: ++++
Service: ++++

God mat, trevlig miljö, prisvärt och bra service.

Bianchi Café & Cycles
Norrlandsgatan 16
111 43 Stockholm

Skriv en kommentar