Det franska planet som störtade lär ju INGEN ha missat. En stor tragedi givetvis. Men kom igen nu... tre fucking dagar på framsidorna i media? Jag kan väl inte vara den enda som tycker att detta får orimligt mycket fokus just nu? Visst, planet har störtat och det är enormt tragiskt. Men hur fan tänker media när de går ut med rubriker i stil med "Sista sms:et från dödsplanet!" Med utropningstecken och fetstil. Läser folk verkligen det där? Är människor sådana gamar som sörplar i oss den här typen av fakta?

Jupp, det är vi faktiskt (jag kollade mest läst på tidningarna). Se bara på en olycka vid motorvägen. Där folk kör långsammare så de kan se. De försöker titta, kör lite långsammare och högsta vinsten är om man kan få se någon skadad. "Såg ni?! Usch, vad hemskt!" sedan gasar de på igen.

Nej, det som är hemskt är att ni kör långsammare och med uggleögon verkligen försöker ta in eländet. Som sagt. Gamar. Sedan kan ju tidningarna ta sitt ansvar med och inte hela tiden hålla oss uppdaterade om minsta detalj på just FRAMSIDAN varje dag. "Helikopter flög över området!", "Räddningsarbetarna äter lunch!" eller varför inte "Sms:et från båten som hittade ett hjul!"

Det räcker nu. Planet har kraschat. Det är jävligt hemskt. Det tycker vi allihop men låt det bero nu ett tag så de drabbade släktingarna kan ta sig igenom det här - utan känslan att media försöker sko sig på skiten.

ab - ab - ab - svd - svd - dn - exp - gp - sds - svd - svd - svd - dn - svd -

Skriv en kommentar

Jag håller fan med dig...:) Bra skrivet...

www.klabbesworldtwo.blogg.se

Men då är det väl bara att låta bli att läsa om det då. Om inte tidningarna rapporterade om den här olyckan skulle de begå tjänstefel. Tidningar rapporterar om nyheter. Comprende?

Pezster 
· Svar till Jah Hollis

Svårt att undvika när det TJATAS PÅ FRAMSIDAN!
Och tjänstefel om de inte gjode så? Som de gjorde med svininfluensan? Var det bra rapportering? Årets mega-media-överdrift.
Förstår du mig? Ska jag rita ett diagram så det blir enklare?

Dummt skrivet!
Det ar jatte viktigt att ta reda pa vad som har hant - for att undvika felet som har orsakat tragediet! Och publiken har ratt att fa veta. Reser ni ofta? Om ni vore tvungna att flygga hela tiden, skulle ni forsta varfor ar det mycket viktigare an de flesta nyheter som tjatas pa framsidan i flera veckor!
Ar airbus 300 sa sakra som tillverkare och de flygbolag som anvander dem pastar? Det vill jag veta!

Pezster 
· Svar till Anna

LOL...
Alla har vi våra åsikter.
Och när de vet vad som hänt och orsaken till det kan de skriva det. En gång... kanske två... men det är mycket irrelevant info där ute nu.

Precis som Pezster skriver kan de väl bespara oss sina "säkra källors" spekulationer? Jag gillar din Dunning-Krueger-rad "Dummt skrivet!".

Pezster 
· Svar till Till Anna

Hehe. Dessa säkra källor... Exakt så.

Det som är mest skrämmande är nu att folk blir jätterädda för att flyga medan det egentligen är den säkraste transportformen statistiskt sätt. Håller helt emd dig bra skrivet.

Ah, men det är inte så konstigt - egentligen.
Det är vårat ego som vill se lidande :)
likadant som egot vill ha så mycket annat.

Jag tycker det är väldigt intressant att få veta alla detaljer och omständigheter kring flygolyckan. Läser hellre om detta än ser på något av allt det skräp som sänds på tv's reklam-kanaler. För mig blir rapporteringen löjeväckande först när offer teatraliskt omnämns med "Alla tyckte om henne".

Pezster 
· Svar till Greger

Teknisk rapportering är mer ok än det när det teatraliska kommer igång.
Att fördumma sig genom att kolla på tv är alltid fel.

Håller annars med dig om att det känns smått äckligt när media sätter rubriker som den du nämnde. Det låter som kvällstidnings-journalistik, antar att det var expressen eller aftonbladet, eller?

Pezster 
· Svar till Greger

Tror det var AB.

Jag håller med om att framsidan inte ska användas flera dagar i rad. Däremot kan de ha någon sida inuti tidningen och antagligen lär det tystna imorgon eller övermorgon för att sedan om x antal dagar komma med en ny rubrik om svarta lådan hittas eller dylikt. Tyvärr lär det väl också hamna på förstasidan att de hittat den och sen ytterligare 2-3 förstasidor om spekulationerna kring orsaken. Så totalt kan vi nog... Visa hela »

Äsch, snart är AB & co tillbaka på banan igen med, de för säsongen, så viktiga nyheterna; 1) Så går du ner i vikt till sommaren 2009, 2) Så spår en tysk alt. same att vädret blir under juni-juli-augusti, 3) De billigaste charterresorna i sommar (från den regniga svenska sommaren).

Stort utrymme i media är nog ett tecken på den utbredda flygrädslan. Var tredje person i ett plan önskar inget hellre än att få kliva av planet för att slippa obehaget

Bra skrivet!!!!!!

Det märks ju tydligt hur smarta AB är när de påstår att SMS skickats från ett plan 650 km från kusten... (de är dessutom den enda tidning av alla jag läst som psåtår detta) Men man får helt enkelt undvika AB, och läsa mer intressant (och teknisk) rapportering från exempelvis bbc, svd, och i vissa fall gp. Personligen vill jag veta allt om flygolyckan, då jag är oerhört intresserad av flygtrafik.

Det är intressant läsning, för ingen vet ännu vad som orsakade olyckan. Tönt!

Pezster 
· Svar till Ferdik

Naw... Ferdik skrev "tönt".
*applåder*
Bra där!

Du är ju fan knäpp, jag kände nån som dog på planet. Jag vill veta vad som hände! om du har så svårt för detta kan du väl skita i o läsa de artiklarna.

Pezster 
· Svar till Jon

Precis. Och så kan du skita i att läsa min blogg.

Jag tycker också att allt som rör flyg är intressant. Aftonbladet är inte direkt en bra källa. Dom har inte koll på varken vad som är normala eller onormala procedurer inom flygning.

Pezster 
· Svar till Jonyverse

ZZZzzzzz... detta handlar inte om flyg. Läs inlägget. Pust.

Det märks att du inte flyger speciellt mycket. Eller gillar du skygglappsmetoden? Ju mindre man vet om flygplanen och riskerna, desto säkrare känns det?

Pezster 
· Svar till Anonym

Flyger antagligen mer än dig. Tänker inte alls så... det är farligare för dig att gå över gatan i stan.

ditt jävla svin, såklart att sånt skall uppmärksammas för att de jävla flygbolagen inte ska gå undan med det, hur kan du vara så spyfärdig att tycka att 3 dagar är nog när du själv har ett långt liv framför dig att leva..bara för att de skriver om det så behöver du inte läsa om du inte vill, har du inga andra saker att göra får du för fan gömma dig under täcket schizo!!

Pezster 
· Svar till Mohammed

Är du korkad på riktigt? Läs inlägget igen för fan. Den här gången så sätt den lilla knappen vid din hjärna i läget "ON".

Du har haft din blogg i mer än tre dagar, den börjar bli tröttsam nu.

Fattar du vinken?

Pezster 
· Svar till Gunnar Arnkvist

Nej. Jag fattar aldrig vinken. Tala tyyyydligt.

Hitta svarta lådan ska väl inte vara svårt. Det ska ju bara vara att följa transpondern.

Kommentera