Guiden till nya restauranger i Uppsala

Guiden till nya restauranger i Uppsala

Vill du ha koll på Uppsalas nyöppnade krogar eller är du ute efter ett alternativ till ditt gamla favoritställe? I takt med att Uppsalas citykärna växer sig allt större och nya ytterområden tar form utökas även utbudet och behovet av bra restauranger att gå ut och äta på. Några restauranger går i graven och nya kommer till. Fler vågar sig på att öppna upp i bostadsområden och villaområden. I guiden till nya restauranger i Uppsala får du stenkoll på vad som hänt i stan den senaste tiden.

Innehållsförteckning
 1. Nya restauranger i Uppsala
  1. Sherlock's The Steam MillSiktargatan 15, Industristaden – Siktargatan 15, Industristaden
  2. HAVA - Skafferi & Salonger – Svartbäcksgatan 19, Centrum
  3. Dylan's Grill Centrum – Vaksalagatan 10, Centrum
  4. Rosendals Sushi – Torgny Segerstedts Allé 4, Rosendal
  5. Egeo – Torgny Segerstedts Allé 4, Rosendal
  6. Kareems Kolgrill – Stenhagsvägen 129, Stenhagen
  7. FrenchiStora Torget 10, Centrum – Stora Torget 10, Centrum
  8. Von Kreamers Allé 39, KåboBrasserie Hallman – Von Kreamers Allé 39, Kåbo
  9. Phil's Burger – Vaksalagatan 30 A Fålhagen, Centrum
  10. Sherlock's The Black Brook – Anundsgatan 25, Svartbäcken
  11. Bryggeriet Ångkvarn – Östra Ågatan 58, Centrum
  12. American Steakhouse Burgers – Vaksala Fridhem 40, Fridhem

Nya restauranger i Uppsala

Sherlock's The Steam MillSiktargatan 15, Industristaden

Siktargatan 15, Industristaden

Även de boende i Industristaden smittas av den snabbt växande Sherlock's-kedjan som med sin tredje och största restaurang The Steam Mill bjuder på sina kunskaper när det kommer till indisk/brittisk mat och den gedigna listan av öl, whiskey och cider. Ett välkommet tillskott hos den som vill ha en kvarterspub i sina "industrihoods".

HAVA - Skafferi & Salonger

Svartbäcksgatan 19, Centrum

När Pub 19 flyttar ut - flyttar HAVA in. Är du kaffenörd är det kanske lite extra roligt att få det bryggt av en tidigare SM-medaljör i kaffebryggning. På HAVA kan du även njuta av noga utvalda viner och ingredienser på nedre planets MatochVinbar. Övre plan gömmer en lite lyxigare restaurangdel där det serveras à la carte.

Dylan's Grill Centrum

Vaksalagatan 10, Centrum

Succén med Dylan's foodtruck i Liberobäck fortsätter nu även i egen lokal på Vaksalagatan. I enklaste diner-inspirerade lokalen serveras saftiga högrevsburgare med inte lika enkla smaker. Här har varje burgare sin egen smaktwist med kombinationer utöver det vanliga. I köket pratas det ofta engelska och kanske är det då Dylan själv som står där.

Rosendals Sushi

Torgny Segerstedts Allé 4, Rosendal

Tillsammans med Egeo ingår stället i konceptet "Rosendal Food Market" och erbjuder över 100 sittplatser. Även om menyn säger japanska rätter och traditionell sushi så finns här en lekfullhet både i utseende och i teknik för hur man har behandlat råvaran. Flera olika menyer erbjuds, även en speciell sushimeny för barn.

Egeo

Torgny Segerstedts Allé 4, Rosendal

Flera grillrätter tillsammans med gyros och sallader finns på den grekiskinspirerade menyn, men också pizza på Egeos eget sätt serveras. Stället, som ingår i "Rosendal Food Market" tillsammans med Rosendals Sushi, huserar precis intill USIF sportarena. Öppet för både lunch och middag samt take away.

Kareems Kolgrill

Stenhagsvägen 129, Stenhagen

Specialiserade på mat från mellanöstern utlovar det här nyöppnade stället varje gäst en smakupplevelse utöver det vanliga. Det finns också många rätter att välja på för den som bara äter halalkött. Förutom lunch, middag och take away erbjuds även catering för större fester.

FrenchiStora Torget 10, Centrum

Stora Torget 10, Centrum

På gatuplan i stans lite lyxigare galleria Rådhuset serveras numera frukost, lunch och middag med en svag touch av Asien i det brasseriinspirerade caféet. Är du ute efter något mer intimt, ligger Frenchis restaurang en trappa upp. Den flurtigt lyxiga inredningen passar perfekt för affärslunch, middagar och sobert barhäng.

Von Kreamers Allé 39, KåboBrasserie Hallman

Von Kreamers Allé 39, Kåbo

Tidigare ägaren från Mickes kök har nu hittat en ny nisch i Kåbo. Fokus ligger på vällagad mat som både är ekologisk och närodlad. Förutom den tilltagna vegetariska menyn ses många lite lyxigare rätter som vinkokta musslor med lantbröd. Gemensamt är att varje rätt har ett väl genomtänkt upplägg. Här serveras både lunch och à la carte.

Phil's Burger

Vaksalagatan 30 A Fålhagen, Centrum

Med mald högrev och bringa, hemlagat hamburgerbröd och dressing skapas här en lite lyxigare burgare. Både vegetariska och glutenfria alternativ finns och självklart lyxiga efterrätter som kladdkaka och hemmagjorda milkshakes. Inredningen är stilren och här sänds de viktigaste matcherna på stora TV-skärmar, men du kan också välja att sitta i den TV-fria delen för lite mer lugn och ro.

Sherlock's The Black Brook

Anundsgatan 25, Svartbäcken

Svartbäcken har fått sin alldeles egna Sherlock's-pub. Med kunnig personal både när det kommer till öl och whiskey lockar nu även Sherlock's villaägarna att äta den heta vindaloon eller Sherlock's egna burgare med frasiga lökringar. Här hittas också de mest kända brittiska och irländska cidersorterna för den som tröttnat på svensk söt cider.

Bryggeriet Ångkvarn

Östra Ågatan 58, Centrum

I Sjuhelvetes Gluggars gamla lokaler nära Islandsfallet har ett eget litet ölmecka flyttat in. En gastropub där man imponerar genom att tappa upp ölen direkt från ställets egna bryggverk. Förutom den gedigna ölmenyn serveras också mat med fokus på rustika smaker.

American Steakhouse Burgers

Vaksala Fridhem 40, Fridhem

Den lilla svarta hamburgervagnen som står parkerad utanför Mariebergs kakelugnar norr om Gränby Centrum serverar kolgrillade hamburgare på svenskt kvalitetskött av högrev och bringa. Brödet är av typen brioche. Här kan du dippa dubbelfriterade sötpotatispommes i ställets egen coleslaw. Även vegetariskt alternativ finns.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;