Guiden till nya restauranger i Uppsala

Vill du ha koll på Uppsalas nyöppnade krogar eller är du ute efter ett alternativ till ditt gamla favoritställe? I takt med att Uppsalas citykärna växer sig allt större och nya ytterområden tar form utökas även utbudet och behovet av bra restauranger att gå ut och äta på. Några restauranger går i graven och nya kommer till. Fler vågar sig på att öppna upp i bostadsområden och villaområden. I guiden till nya restauranger i Uppsala får du stenkoll på vad som hänt i stan den senaste tiden. 

Kolla även
- Wow-krogar: Uppsalas bästa restauranger för en wow-upplevelse

Sherlock's The Steam Mill, Siktargatan 15, Industristaden
Även de boende i Industristaden smittas av den snabbt växande Sherlock's-kedjan som med sin tredje och största restaurang The Steam Mill bjuder på sina kunskaper när det kommer till indisk/brittisk mat och den gedigna listan av öl, whiskey och cider. Ett välkommet tillskott hos den som vill ha en kvarterspub i sina "industrihoods".
Öppningsdatum i oktober 2016

HAVA - Skafferi & Salonger, Svartbäcksgatan 19, Centrum
När Pub 19 flyttar ut - flyttar HAVA in. Är du kaffenörd är det kanske lite extra roligt att få det bryggt av en tidigare SM-medaljör i kaffebryggning. På HAVA kan du även njuta av noga utvalda viner och ingredienser på nedre planets MatochVinbar. Övre plan gömmer en lite lyxigare restaurangdel där det serveras à la carte.
Öppningsdatum 8 september 2016

Dylan's Grill Centrum, Vaksalagatan 10, Centrum
Succén med Dylan's foodtruck i Liberobäck fortsätter nu även i egen lokal på Vaksalagatan. I enklaste diner-inspirerade lokalen serveras saftiga högrevsburgare med inte lika enkla smaker. Här har varje burgare sin egen smaktwist med kombinationer utöver det vanliga. I köket pratas det ofta engelska och kanske är det då Dylan själv som står där.
Öppningsdatum den 10 juli 2016

Rosendals Sushi, Torgny Segerstedts Allé 4, Rosendal
Tillsammans med Egeo ingår stället i konceptet "Rosendal Food Market" och erbjuder över 100 sittplatser. Även om menyn säger japanska rätter och traditionell sushi så finns här en lekfullhet både i utseende och i teknik för hur man har behandlat råvaran. Flera olika menyer erbjuds, även en speciell sushimeny för barn.
Öppningsdatum den 5 juni 2016

Egeo, Torgny Segerstedts Allé 4, Rosendal
Flera grillrätter tillsammans med gyros och sallader finns på den grekiskinspirerade menyn, men också pizza på Egeos eget sätt serveras. Stället, som ingår i "Rosendal Food Market" tillsammans med Rosendals Sushi, huserar precis intill USIF sportarena. Öppet för både lunch och middag samt take away.
Öppningsdatum den 5 juni 2016

Kareems Kolgrill, Stenhagsvägen 129, Stenhagen
Specialiserade på mat från mellanöstern utlovar det här nyöppnade stället varje gäst en smakupplevelse utöver det vanliga. Det finns också många rätter att välja på för den som bara äter halalkött. Förutom lunch, middag och take away erbjuds även catering för större fester.
Öppningsdatum den 3 juni 2016

Frenchi, Stora Torget 10, Centrum
På gatuplan i stans lite lyxigare galleria Rådhuset serveras numera frukost, lunch och middag med en svag touch av Asien i det brasseriinspirerade caféet. Är du ute efter något mer intimt, ligger Frenchis restaurang en trappa upp. Den flurtigt lyxiga inredningen passar perfekt för affärslunch, middagar och sobert barhäng. 
Öppningsdatum den 27 maj 2016

Brasserie Hallman, Von Kreamers Allé 39, Kåbo
Tidigare ägaren från Mickes kök har nu hittat en ny nisch i Kåbo. Fokus ligger på vällagad mat som både är ekologisk och närodlad. Förutom den tilltagna vegetariska menyn ses många lite lyxigare rätter som vinkokta musslor med lantbröd. Gemensamt är att varje rätt har ett väl genomtänkt upplägg. Här serveras både lunch och à la carte.
Öppningsdatum den 15 april 2016

Phil's Burger, Vaksalagatan 30 A Fålhagen, Centrum
Med mald högrev och bringa, hemlagat hamburgerbröd och dressing skapas här en lite lyxigare burgare. Både vegetariska och glutenfria alternativ finns och självklart lyxiga efterrätter som kladdkaka och hemmagjorda milkshakes. Inredningen är stilren och här sänds de viktigaste matcherna på stora TV-skärmar, men du kan också välja att sitta i den TV-fria delen för lite mer lugn och ro.
Öppningsdatum den 8 april 2016


Phil's Burger

Sherlock's The Black Brook, Anundsgatan 25, Svartbäcken
Svartbäcken har fått sin alldeles egna Sherlock's-pub. Med kunnig personal både när det kommer till öl och whiskey lockar nu även Sherlock's villaägarna att äta den heta vindaloon eller Sherlock's egna burgare med frasiga lökringar. Här hittas också de mest kända brittiska och irländska cidersorterna för den som tröttnat på svensk söt cider. 
Öppningsdatum i mars 2016

Bryggeriet Ångkvarn, Östra Ågatan 58, Centrum
I Sjuhelvetes Gluggars gamla lokaler nära Islandsfallet har ett eget litet ölmecka flyttat in. En gastropub där man imponerar genom att tappa upp ölen direkt från ställets egna bryggverk. Förutom den gedigna ölmenyn serveras också mat med fokus på rustika smaker.
Öppningsdatum den 4 mars 2016

American Steakhouse Burgers, Vaksala Fridhem 40, Fridhem
Den lilla svarta hamburgervagnen som står parkerad utanför Mariebergs kakelugnar norr om Gränby Centrum serverar kolgrillade hamburgare på svenskt kvalitetskött av högrev och bringa. Brödet är av typen brioche. Här kan du dippa dubbelfriterade sötpotatispommes i ställets egen coleslaw. Även vegetariskt alternativ finns.
Öppningsdatum den 2 februari 2016

Andra guider du kanske är intresserad av
-
Vegetariska restauranger Den gröna guiden till Uppsalas vegetariska kök
Hamburgare: Guiden till Uppsalas bästa hamburgare
- Take away: Guiden till Uppsalas bästa take away-ställen
- Mysiga restauranger: Guiden till mysiga restauranger i Uppsala

Om guiden till nya restauranger i Uppsala
Guiden till nya restauranger i Uppsala uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon bra nyöppnad krog i Uppsala som vi har glömt och borde lägga med i guiden. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig upplevelse på det ställe du väljer att gå till.

Visa på karta