Guiden till Uppsalas bästa frisörer

Guiden till Uppsalas bästa frisörer

En bra frisör ska kunna ge ditt hår den behandling du önskar, men också kunna se till ditt hårs potential och komma med bra tips och förslag på hur du kan förändra din stil. Dessutom är det ett stort plus om man även trivs på det personliga planet med sin frisör. För att hjälpa dig i sökandet efter en bra frisör i Uppsala som passar just dig, har vi satt ihop en guide till några av Uppsalas bästa frisörsalonger.

Innehållsförteckning
 1. Bästa frisörerna i Uppsala
  1. Barber and Babes – För den trendkänsliga
  2. Björn Ehlin Hair Team – Lång erfarenhet
  3. Another You Salon – Passion och kreativitet
  4. Carl Frisör – Mysig miljö
  5. Creative Zone – Frisörsalong med attityd
  6. Blond – Inte bara för blondiner
  7. Palms – Klassisk herrfrisering
  8. PK:s herrfrisering – Salong med anrik historia
  9. Bosses Hår och Styling – Grundat på 1800-talet
  10. Studio Esso – Välkomnande atmosfär

Bästa frisörerna i Uppsala

Med våra tips blir det enkelt att hitta rätt frisör i Uppsala

Barber and Babes

För den trendkänsliga

Barber and Babes på Drottninggatan är uppdelad i två olika avdelningar. I salongens barbershop, vars inredning härstammar från en gammal barberarsalong från 1910, har man specialiserat sig på "grooming" – rakning, trimning och färg av hår och skägg i både klassisk och trendig stil. Den andra avdelningen erbjuder allt från klipp och färg till håruppsättningar och makeup, samt produkttips och stylingråd.

Björn Ehlin Hair Team

Hemsida

Lång erfarenhet

Ljus och fräsch salong på Sysslomansgatan som levererar alla upptänkliga typer av behandlingar med elegans. Hos Björn Ehlin Hair Team erbjuds allt från klipp och färg till styling och hårförlängning. Salongen har anor från 40-talet och kunskapen är stor.

Another You Salon

Hemsida

Passion och kreativitet

Another You Salon, som ligger på Vretgatan, erbjuder en rad olika hårbehandlingar. Här kan du välja allt från en vanlig klippning och färgning, till hårförlängning eller formning av ögonbrynen. Salongens största fokus ligger på passion och kreativitet. Även den personliga servicen är viktig och frisörerna hjälper till med att uppfylla dina önskemål.

Carl Frisör

Mysig miljö

Man hittar antagligen inte en mysigare salong i hela Uppsala. I det gamla 1700-talshuset på Svartbäcksgatan har frisörerna på Carl Frisör klippt kunder i många år. Salongen har ett stort intresse för hår och trender och erbjuder behandlingar inom klipp, färg och styling.

Creative Zone

Hemsida

Frisörsalong med attityd

Det här är ingen salong för den som är feg. Creative Zone lyckas alltid med att ösa attityd över ditt hår utan att du för den sakens skull mister din personliga stil. Frisörerna är dessutom utbildade hårologer och blandar till schampo, balsam och kur som passar ditt hår och din hårbotten.

Blond

Hemsida

Inte bara för blondiner

Namnet till trots är alla hårfärger välkomna till Blond på Trädgårdsgatan. Salongen, som ligger i ett anrikt 1600-talshus nära Uppsala domkyrka, är en ljus oas för den som vill klippa sig eller färga håret.

Palms

Hemsida

Klassisk herrfrisering

Palms har utstrålat värdighet och karaktär så långt tillbaka som någon kan minnas. Här erbjuds herrklippning och skäggklippning med utsikt över Fyrisån, i en miljö som fortfarande utstrålar den där omisskännliga 30-talskänslan.

PK:s herrfrisering

Hemsida

Salong med anrik historia

Den frisörsalong i Uppsala som har lyckats förvalta sitt arv bäst måste ändå vara PK:s herrfrisering. I lokalerna har frisörer huserat sedan 1930-talet. Vill du få en frisörupplevelse utöver det vanliga, och dessutom se lite av Uppsalas kulturarv, är ett besök hos PK:s herrfrisering ett tips.

Bosses Hår och Styling

Grundat på 1800-talet

Denna minst sagt anrika salong har mer än 120 år på nacken. Sedan Bosse själv slutade klippa sina kunder bytte salongen namn från Bosse Barberare till Bosses Friserare, men kvaliteten på hårbehandlingarna är fortfarande lika hög. Här njuter du även av miljön och utsikten över Fyrisån.

Studio Esso

Välkomnande atmosfär

På Studio Esso står den personliga och varma servicen i fokus. Här kan du slå dig ner med en kopp kaffe och en tidning medan du låter frisören ta hand om dig. Salongen erbjuder en mängd olika behandlingar, bland annat klippning, färgning, uppsättning och trådning av ögonbryn.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;